Záměna 16F84A za 16F628A

Předem se omlouvám za možná hloupý dotaz. Chtěl bych si postavit hodiny s jednou zobrazavací jednotkou. Problém je v tom, že je tam použitý starší PIC 16F84A.
Je možné program pro tento PIC nahrát rovnou do 16F628A, tak aby to fungovalo? Podle pinů by to mělo sedět, ale je mi jasné, že to až tak jednoduché nebude. Předesílám, že programovat neumím a asi se to už nenaučím i když jsem se o to pokoušel. :blush: Drobné zásahy do programu snad zvládnu, ale nasměrovat bych potřeboval určitě.
Děkuji všem za odpověď a případné postrčení tím správným směrem.

Ahoj. Mrkni sem. Mělo by Ti to pomoci. cmail.cz/doveda/konstrukce/hod_lcd/index.htm

Asi jsem to špatně napsal. Tou jednou zobrazavací jednotkou je myšlen jeden digitron nebo sedmi sgmentový displej. Čas se tam objevuje postupně. Jednotky, desítky hodin a pak zase jednotky a desítky minut.

Na 100% ten program nepojede. PIC16F628A má volné registry od 0x20 oproti 16F84 0x0C. Pokud máš program v ASM, dej ho sem, já ti ho upravím.

Já to tušil, že to nebude tak jednoduché. Program je v HEX a v C nebo co to je za jazyk. Jestli budeš mít chuť se na to kouknout, byl bych moc rád.
SINGLE NIXIE CLOCK.txt (17.2 KB)

Tak s tím ti nepomužu, je to v C.

Kedze je to v cecku…staci to dat prelozit do hex. NA 16f nemam cecko tak ze ked tu niekto na to pozrie a ma softvare bez problemov ti to prelozi… s taci len skopirovat zvolit pic a frekvenciu a malo by to byt.

u 628 musis vypnout komparatory, samo zalezi na zapojeni jestli je to nutny, a je mozny ze bude problem i s registrama jak psal honza3,
a prelozit to nejde je tam error

** Error 128 "I:\PIC\ZKOUSKA\SINGLE NIXIE CLOCK.c" Line 48(1,62): A #DEVICE required before this line

EDIT: mozna zalezi v cem se to preklada

A sem v … :blush: I tak děkuji všem za snahu.

Když do zítra vydržíš, podívám se na to …

Já to vydržím určitě. Není na to žádný spěch, mám jen chuť něco si zbastlit a tady jsem se zaseknul. :wink:

Nechceš sem dát odkaz, kde jsi tohle vyštrachal? Mám takovej dojem, že ti ten řekladač hlasí, že ti chybí knihovna nebo jak se to v C jmenuje.

Kde to vystrachal Vlasta nevim ale ja sem vystrachnul neco podobnyho v ASM
electronixandmore.com/nixieclocks/3.html
electronixandmore.com/project/numitronclk/index.html

EDIT: jakou pouzijes zobrazovaci jednotku uz je jen na tobe

trochu mimo: na skole sme mely citac s digitronama, fak hustej vynalez,ty hodiny taky

Tak tyhle hodiny jsou ze všeho nejlepší
electronixandmore.com/nixieclocks/4.html

Můžeš to otestovat …
Test_1.hex (3.86 KB)

Jsi rychlejší než já, děkuji.
Ty hodiny jsou odtud micro-examples.com/public/mi … ixie-clock Láká mi na nich to, že je tam přijímač DCF a nemusím se starat o přesnost. Navíc jde jednoduše zaměnit displej, místo digitronu za segmentovku. Ty stránky co jsou uvedené výš znám, tohle mi ale přišlo lepší a jednodušší. Tedy až na ten PIC a ten je na obou stejný.

a co tohle pandatron.cz/?772&digitalni_hodiny_rizene_dcf77 nebude lepsi a jednodusi ?
DCF,16f628, LCD

To jsou spíš hodinky, než hodiny. Umí toho sice víc, ale když budu chtít vědět kolik je, musím až k nim a nasadit si brýle. Tady dám velký displej a uvidím z dálky i potmě kolik je. :wink:

Hodil jsem to do mikroC, vypnul komparátory a přeložil pro PIC 16F628A
hodiny.hex (3.93 KB)

Děkuji za pomoc. Při pokusech s prvním překladem se mi povedlo poslat PIC do křemíkového nebe. Měl jsem to jen na nepájivém poli a asi je tahle sorta součástek háklivější víc, než jsem si myslel. Musím koupit jiný, ale až se dostanu do velkého města, u nás je nevedou.