není za co… tak jsem si uvědomil, že jsem do toho překladu nezkoušel dát obsah EEPROM… ale to není problém nahrát do PICu zvlášť… když si vzpomenu a půjde to, tak to znovu přeložím s obsahem EEPROM…
Konečně jsemPIC a dal to dohromady. Nakonec jsem našel a objednal i originál PIC a zjistil jsem zajímavou věc. Originál PIC s původním programem chodí nějak podivně. Manuálně hodiny nejdou nastavit a na DCF se nechytají i když LED sem tam poblikávají. Když tam dám 16F628A a použiji program od MeeVal, pak hodiny jdou nastavit na manuál. Na DCF se taky nechytají, ale ty signalizační LED se tváří, jako že to signál přijímá. DFC modul je Conrada, a místo digitronu je tam LED s 7447, ale to by snad nemělo vadit.
nemoze ti PICko alebo multiplex rusit to DCF
Žije to vlastním životem. Na originál PIC i náhradu to sice přijímá, ale nedokáže se to synchronizovat. Jedna LED bliká v sekundovém intervalu a druhá se rozsvítí na chvilku každou minutu. To by mělo znamenat, že přijmula správný paket, k synchronizaci ale nedojde. U originálu po zapnutí naskočí čas, ale pokaždé 04:04:00 a jde dál bez ohledu na DCF. Když je tam náhradní PIC, pak na displeji zůstane nějaké číslo. V lepším případě hodiny jdou, s nějakým vymyšleným časem, ale v jednotkách minut se zobrazují nesmysly. Přijímač jsem dal dál a připojil ho stíněným kabelem, přímo na patici s PIC jsem dal ještě 100nF keramiku.
Vypadá to, že to byla ztráta času a peněz.
edit
Zkusil jsem ještě postavit hodiny ze stránek Pandatronu, kvůli ověření funkčnosti modulu DCF a možného rušení zdrojem. Po zapnutí byly do 2 minut synchronní s kompletním údajem na displeji.
Takže u těch prvních to na 99% vypadá na nepříliš dobře napsaný program. To jen pro ty, co by to chtěli taky stavět.
Děkuji všem za pomoc.