Záměna 16F84A za 16F628A

není za co… tak jsem si uvědomil, že jsem do toho překladu nezkoušel dát obsah EEPROM… ale to není problém nahrát do PICu zvlášť… když si vzpomenu a půjde to, tak to znovu přeložím s obsahem EEPROM…

Konečně jsemPIC a dal to dohromady. Nakonec jsem našel a objednal i originál PIC a zjistil jsem zajímavou věc. Originál PIC s původním programem chodí nějak podivně. Manuálně hodiny nejdou nastavit a na DCF se nechytají i když LED sem tam poblikávají. Když tam dám 16F628A a použiji program od MeeVal, pak hodiny jdou nastavit na manuál. Na DCF se taky nechytají, ale ty signalizační LED se tváří, jako že to signál přijímá. DFC modul je Conrada, a místo digitronu je tam LED s 7447, ale to by snad nemělo vadit.

nemoze ti PICko alebo multiplex rusit to DCF

Žije to vlastním životem. :cry: Na originál PIC i náhradu to sice přijímá, ale nedokáže se to synchronizovat. Jedna LED bliká v sekundovém intervalu a druhá se rozsvítí na chvilku každou minutu. To by mělo znamenat, že přijmula správný paket, k synchronizaci ale nedojde. U originálu po zapnutí naskočí čas, ale pokaždé 04:04:00 a jde dál bez ohledu na DCF. Když je tam náhradní PIC, pak na displeji zůstane nějaké číslo. V lepším případě hodiny jdou, s nějakým vymyšleným časem, ale v jednotkách minut se zobrazují nesmysly. Přijímač jsem dal dál a připojil ho stíněným kabelem, přímo na patici s PIC jsem dal ještě 100nF keramiku.
Vypadá to, že to byla ztráta času a peněz.
edit
Zkusil jsem ještě postavit hodiny ze stránek Pandatronu, kvůli ověření funkčnosti modulu DCF a možného rušení zdrojem. Po zapnutí byly do 2 minut synchronní s kompletním údajem na displeji.
Takže u těch prvních to na 99% vypadá na nepříliš dobře napsaný program. :cry: To jen pro ty, co by to chtěli taky stavět.
Děkuji všem za pomoc.