prosim vas potrebuju pomact s programem na losovani cisel… poradit tim myslim spis celej program napsat… delm s Picem teprv chvilu a zatim to jeste moc neumim… ale tuto ulohu nutně potřebuji…
zadání: PO stisku zařízení bude blikat a přípravu červená dioda LED.
a)START
po stisku tlačítka číslo TL0se začnou generovat čísla 00 až 99 a zobrazovat na prvních dvou pozicích displeje takovou ryclosti aby nebylo možné okem rozpoznat zobrazené číslo.
b)STOP:
generace čísel se ukončí tlačítkem číslo TL1
na displeji se zobrazí zastavené čislo a bliká s frekvencí 1Hz.
c)READY:
spouští se tlačítkem TL8. Zařízení vrátí do stavu popsaném v bodě a)
no tak tady aji v tomto od stranky 30 tam je něco jak to losovani… ale toto je moc slozy a tak potrebiju zjistit co z toho je to losovani… no ja jsem v tomto opravdu velky amater, a neo aspon potrebuju nejakou podobnou ulohu te me…
jo jo losování už jsem také tvořil ! ale šel jsem na to jinak v jednom zásobníku jsem rotoval čísla-losování rychlostí nastavenou na určítou hodnotu a v druhém zásobníku rotovaly čísla pro displej a však odlišnou rychlostí než skutečné losování ! po stisku tlačítka začaly běžet oba zásobníky na displeji se zobrazoval obsah toho druhého zásobníku a po uvolnění tlačítka se zobrazila hodnota ze zásobníku losování tak že nikdo vlastně nedokáže odhadnout vylosované číslo . jde sice o švindl ale pořád lepší než tvořit pseudo-random funkci .Tot ve zkratce kod zveřejnovat ale nebudu - je příliš rozsáhlý cca 1500 řádků - rotace displeje odlišná pořadí losovaných čísel a jiné psí kusy !
PO stisku čeho? Pokud nějakého tlačítka, tak prosím o upřesnění kterého.
Na jaké vývody portů jsou připojeny tlačítka, kam je připojen displej a LED?
Displej je LCD nebo jen 2 x 7segment ?
IDEA zřejmě nikde nevidí soubor s definicemi k procesoru PIC16F84. Já to taky přeložil v MPASM úplně na první pokus, tak to přelož v tom a máš zřejmě po problému (když nepočítám případné další ladění)…
To nevím… ta IDEA je tohle? Hoď sem kdyžtak nějakej screenshot, pak se možná nechá líp poradit… (ale “nic jiného neznám” je poměrně chabá argumentace, jestli chceš dělat s PIC, tak minimálně ten MPASM určitě potřebovat budeš…)
jj to je ono ale to bez zapojeni toho picu nejede… no uz sem to prevedl v tom mpasm… a snad to pojede, protoze kdyz jsem to poustel v te idei normal ASM. tak to tam vyhodilo hodne chyb ze to neni definovany