pic 16F84A - losovani cisel..

prosim vas potrebuju pomact s programem na losovani cisel… poradit tim myslim spis celej program napsat… delm s Picem teprv chvilu a zatim to jeste moc neumim… ale tuto ulohu nutně potřebuji…

zadání: PO stisku zařízení bude blikat a přípravu červená dioda LED.

a)START
po stisku tlačítka číslo TL0se začnou generovat čísla 00 až 99 a zobrazovat na prvních dvou pozicích displeje takovou ryclosti aby nebylo možné okem rozpoznat zobrazené číslo.

b)STOP:
generace čísel se ukončí tlačítkem číslo TL1
na displeji se zobrazí zastavené čislo a bliká s frekvencí 1Hz.

c)READY:
spouští se tlačítkem TL8. Zařízení vrátí do stavu popsaném v bodě a)

díky :frowning:

a s čím konkrétně chceš poradit ? Myslíš, že to bude dělat někdo celé za tebe ?

no tak tady aji v tomto od stranky 30 tam je něco jak to losovani… ale toto je moc slozy a tak potrebiju zjistit co z toho je to losovani… no ja jsem v tomto opravdu velky amater, a neo aspon potrebuju nejakou podobnou ulohu te me…

asix.cz/download/other/pic_k … krokem.pdf

K zadání mám pár dotazů:

zadání: PO stisku zařízení bude blikat a přípravu červená dioda LED

Co se má stiskout? Nebo to má být po zapnutí? Jak rychle má LED blikat?
Co nějaké schéma?

jo jo losování už jsem také tvořil ! ale šel jsem na to jinak v jednom zásobníku jsem rotoval čísla-losování rychlostí nastavenou na určítou hodnotu a v druhém zásobníku rotovaly čísla pro displej a však odlišnou rychlostí než skutečné losování ! po stisku tlačítka začaly běžet oba zásobníky na displeji se zobrazoval obsah toho druhého zásobníku a po uvolnění tlačítka se zobrazila hodnota ze zásobníku losování tak že nikdo vlastně nedokáže odhadnout vylosované číslo . jde sice o švindl ale pořád lepší než tvořit pseudo-random funkci .Tot ve zkratce kod zveřejnovat ale nebudu - je příliš rozsáhlý cca 1500 řádků - rotace displeje odlišná pořadí losovaných čísel a jiné psí kusy !

PO stisku zařízení bude blikat na přípravku červená dioda LED …

no a je to jedno jak rychle… a ma to svitit hnet jak se to zapojí

PO stisku čeho? Pokud nějakého tlačítka, tak prosím o upřesnění kterého.
Na jaké vývody portů jsou připojeny tlačítka, kam je připojen displej a LED?
Displej je LCD nebo jen 2 x 7segment ?

je to sedmisegmentovka… a to ostatni neni zadane… muze to byt pripojeno kamkoliv… a proc se ptas??

Tak jsem zkusil něco vytvořit. Netestoval jsem to, jen v simulaci v MPLABu.
RND_number.asm (6.42 KB)

diky moc… a prosimte mas icq nebo neco?? potreboval bych se jeste na neco optat…

Pokud se nejedná o osobní záležitost (vyznání lásky, apod.), tak se zeptej tady na fóru.

jede to někomu? ja to zkoušel v IDEI a hazi to chyby v definovani :frowning:

Co ti na tom nejde??
RND_number.jpg

toto to dela v idei:

IDEA zřejmě nikde nevidí soubor s definicemi k procesoru PIC16F84. Já to taky přeložil v MPASM úplně na první pokus, tak to přelož v tom a máš zřejmě po problému (když nepočítám případné další ladění)…

no a neslo by to spis tam vse definovat? jelikož z jiného programu než z idee to do přípravku + sedmisegmentovky,davat neumim :frowning:

nasel sem tyto definicni soubory!! tak jestli bude stacit to tam jen fse nakopirovat k tomu programu?

doveda.byl.cz/programy/index.htm

To nevím… ta IDEA je tohle? Hoď sem kdyžtak nějakej screenshot, pak se možná nechá líp poradit… (ale “nic jiného neznám” je poměrně chabá argumentace, jestli chceš dělat s PIC, tak minimálně ten MPASM určitě potřebovat budeš…)

jj to je ono ale to bez zapojeni toho picu nejede… no uz sem to prevedl v tom mpasm… a snad to pojede, protoze kdyz jsem to poustel v te idei normal ASM. tak to tam vyhodilo hodne chyb ze to neni definovany