Co se kde dozvíš? Nějak nechápu.
BOD nejde vypnout. Co jsem se teda dočetl.
Co se kde dozvíš? Nějak nechápu.
BOD nejde vypnout. Co jsem se teda dočetl.
Píšeš
a já se ptal, kde jsi zjistil tu verzi desky. Já vím jak zjistit revizi čipu, ale verzi desky jsem se nikde nedočetl (podotýkám že to není žádné rýpání, opravdu mě to zajímá).
ČIp tam máš přesně jakej prosímtě (to je to za pomlčkou, jak jsem postoval revizi čipu)? Mrknu na něj do datasheetu…
Jinak tohle je z erratasheetu:
Takže jestli máš revizi čipu před 1.0, tak to může zlobit a nejde s tím nic udělat (leda vyměnit ten čip, což provést lze)
Jo tak… Tak to máš hodně starou verzi knihoven, už jsou u 2.0.9. Je to ta samá, ale má jinej link, takže tu co máš musíš ručně odinstalovat, zadat si tam ten link (starej odstranit) a zase nainstalovat.
Revizi čipu v tom IDE zjistíš dole v konzoli, z výpisu po naprogramování nějakým projektem. Mimochodem, z toho errata plyne, že BOD asi opravdu nejde vypnout (kdyby šlo, napsali by to tam).
1.03 aspoň funguje ![]()
Jen to zkus
Mě nefungovala ani ta, ale pak jsem zjistil, že mi v systému chybí Python3-PIP plus modul PySerial, když jsem to doinstaloval, kompilace začala fungovat.
Chip is ESP32-D0WDQ6 (revision v1.0)
Tak 2.0.9. funguje. To jsi nemohl napsat hned na začátku? ![]()
![]()
Hlavně že ti to jede ![]()
Dík za pomoc.
Nemáš vůbec zač ![]()
Teď ještě aby to s tím ESP rozjel Atlan. Sice se to vlákno trochu vymklo, ale zajímá mě to, abych věděl jestli si mám taky pořídit tu věc s VS1053… Co to vlastně přesně máte za věci? Je na to nějakej odkaz?
Toto mám, dej si ale pozor, nekteří prodejci prodavájí i vs1003 jako 1053, ten tu mám jeden, ale nejde to rozjet.
Kde vezmu knihovnu FreeStack.h? V adresari je ale nechce ju to vzit.
To je součást toho SdFat, ale jinak je to otázka spíš na Atlana… Použij ten jeho, on to upravoval a je to hned v úvodu tohoto vlákna… V domovském adresáři uživatele máš adresář “Arduino” a v něm ještě “libraries”, tak, tam si to dej, a ve sketchi se to připojuje pomocí include s uvozovkami, ale tohle asi víš.
Tohle je původní:
Ta knihovna tam je, a není to součást projektu.
Já ji v tom projektu ale vidím, a není tam sama, a navíc jsem ti psal že tohle je otázka na Atlana, protože on si ten projekt SdFat ještě nějak doupravoval.
V poslednej verzii prehravaca Sdkarta funguje
Co mám špatně???
VAROVÁNÍ: knihovna VS1053_for_use_with_SdFat je určena pro běh na architektuře avr a může být nekompatibilní s Vaší vývojovou deskou, která má architekturu esp32.
D:\Arduino\Project\fileplayer_v2_23_sdfat222_ok\fileplayer_v2_23_sdfat222_ok.ino: In function 'void loop()':
fileplayer_v2_23_sdfat222_ok:325:27: error: 'class vs1053' has no member named 'trackID3'; did you mean 'track'?
MP3player.trackID3((char*)&ID);
^~~~~~~~
track
Použití knihovny SPI ve verzi 2.0.0 v adresáři: C:\Users\honza\AppData\Local\Arduino15\packages\esp32\hardware\esp32\2.0.9\libraries\SPI
Použití knihovny SdFat ve verzi 2.2.2 v adresáři: C:\Users\honza\Documents\Arduino\libraries\SdFat
Použití knihovny VS1053_for_use_with_SdFat ve verzi 1.3.0 v adresáři: C:\Users\honza\Documents\Arduino\libraries\VS1053_for_use_with_SdFat
exit status 1
'class vs1053' has no member named 'trackID3'; did you mean 'track'?
VS1053_for_use_with_SdFat taka kniznica tam nieje nikde pouzita
Tak po 2. Co dělám špatně?
Naprikald neviem preco mas kniznice na dvoch roznych miestach asi to nebude koser.
Navyse nechapem tej dalsej kni, nici co som pisalnhore. To zipko rozbalis do asresara bude tam ino od prehravaca 2x h subor a 2x c subor, jesine co ti treba doinstalovat donarduina jenpodpora pre tubdosku a lniznica SDFat od greiman.
Vždyť to máte hned v první větě toho hlášení, ten projekt SdFat je pro velká AVR, Atlan to psal taky pro AVR, musíte si to celé portovat (projít a přepsat) pro ESP, pokud to tedy chcete na ESP mít. Nebylo by jednodušší koupit si něco rozumného, třeba Nano Every, nebo tak něco?
Poslední věta (nejen) říká, že ve třídě vs1053 chybí člen trackID3, a ptá se jestli myslíš “track” (asi je v ní tento člen, ale asi to nebude to samé), takže podle ní vyvořený objekt pak neobsahuje něco, co se zřejmě někde jinde volá. Tedy Atlan má asi pravdu, zřejmě tam máš jinou verzi knihovny než máš mít, a mít knihovny na dvou různých místech je taky blbost - uživatelské knihovny mají být v Arduino/libraries, (to prostředí by to mělo mít nastavené jako cestu), projekty ve složce Arduino + jméno složky s projektem (jedna složka, ty tam máš dvě, ještě podsložku), a jestli to máte jinak, tak se pak dějí takovéto věci. Jinak už jsem mu to psal, s tou knihovnou a projektem SdFat.