toto téma bylo rozděleno administrátorem a zde pokračuje:
Dobrý večer ;
Tak jsem si postavil programator z elektronika.ezin.cz/view.php…
šel hned po sestaveni . Na internetu jsem našel jednoduchou hrací kostku pandatron.info/elektronika/clane … _nezlob_se.
Procesor pic16f84a jsem naprogramoval a kostku sestavil . Kostka jde dobře
ale nelíbí se mi že brzy zhasínají diody . Stačil by vyměnit kondenzator nebo to znova přeprogramovat. Je to jinak zajimaví jak to pracuje . Dík za radu.
administrator: přejmenováno administrátorem z "Kostka"
Ahoj Mojmire. Díval jsem se na video, které jsi mi poslal. Co přesně se ti tedy nelíbí? Tam vzniká problém s tím, když tlačítko držíš delší dobu, tak samozřejmě, LED blikají jak divé, jelikož tam chybí časové zpoždění na ošetření zákmitů tlačítka. Přemýšlím, že bych debatu o kostce přesunul jako nové téma, mohlo by to pomoci v hledání některým začínajícím. Řízení jeřábu necháme tedy na jiných a možná by neškodilo, nějakou takovou rubriku otevřít i zvlášť, kde bychom se věnovali právě těm začátkům, jednoduchým programům (kostka, blikání LED apod.) a jejich úpravám podle žádosti přispěvatelů.
Díval jsem se na ovladaci program na kostku , dolo by se tam upravit třeba ten delší svit diod nebo to zavisí na kondenzatoru . Po zamíchání diod svítí diody 3 sekundy .Nebo jestli se dá s kostkou nějak jinak experimentovat. clovece.asm (1.78 KB)
S tímhle programem toho asi moc nevymyslíš, co by jsi chtěl vymýšlet na hrací kostce? Zkus si něco jiného, třeba LCD
A pokud na vývod procesoru, který je např. v 0 a nepřipojíš na něj na tvrdo +5V, tak by jsi ho spálit němel. Maximálně ti program nepoběží, tak jak má.
Můžeš třeba doplnit program o to, aby po určité době začal výsledek blikat dokut znovu nezmáčkneš tlačítko. Je to sice blbost, ale když už to máš postavené a funkční, tak proč nezkusit něco navíc, pro ten začátek.