…Download Operating System Succeeded
Takový popis úspěšné události bych potřeboval, ale u svého programátoru s převodníkem FTDI toho nedosáhnu, sekne se při downloadu, takže bych potřeboval rozchodit ten s 18F4550 jako máš Ty (asi je rychlejší, tak se vše přesune dříve než dojde k seku ), bohužel mi to vůbec nereaguje ve spojení s MPLABem, zkouším to již tři dny na dvou pc, ale nic, přeinstalovávám, odpojuji, připojuji (občas se 4550 vymaže jak jsi zde již psal, když jsem měl vývod MCLR připojený k 5V jen přes odpor tak se mazal vždy při odpojení, jakmile jsem k odporu 4,7K přidal 1uF jako RC zpožďovací člen, tak se smaže jen občas, takže zde je asi problém s mazáním při vypínání). Chtěl bych se tedy zeptat jak se to chová u Tebe, připojíš ICD2, spustíš MPLAB, zvolíš programmer --> ICD2, nastavíš připojení přes USB a ihned se připojí nebo je tam ještě nějaký fígl
? děkuji
operační systém nahrát nemůžu, protože se mi ICD2 vůbec nepřipojí
Connecting to MPLAB ICD 2
ICD0019: Communications: Failed to open port: (Windows::GetLastError() =
ICD0021: Unable to connect with MPLAB ICD 2
MPLAB ICD 2 Ready
Žádnej fígl v tom není. Pustím MPLAB, připojim ICD2, zadám buď debugger nebo programmer ICD2 a je to.
Teď jsem je smazal, naprogramoval znova a udělal jsem ti obrázky, co to děla “poprvní”.
První je když se připojí poprvé a druhy je po nahraní systemu.
Já jsem zase v mezičase vytáhl svůj starý RS232 klon ICD2 a zkusil naloadovat software pro PIC32. Ale to nejde, ono se to sekne, ale až po hlášení, že pro PIC32 je nutná USB komunikace. Tu ovšem můj sériový klon jaksi nepodporuje.
A změnil jsi způsob komunikace ze sériové na USB?
Moje situace je na přiložených obrázcích , nemůžu dělat skoro nic, asi nebude problém v MPLABu, ale ve Windows a ovládání USB portů, Tobě to jde připojit k libovolnému USB portu a vždy se nainstaluje a jede? Zkusím ještě pc u kolegy, třeba pokročím
, díky za fotky
Na USB komunikaci jsem přepnul asi 100x, pořád dokola a nic . V datasheetech stále píšou o tom, jak je důležité dobře nainstalovat drivery s tím, že jakmile se zobrazí zařízení ve správci HW, tak je vše hotové a funkční, bohužel ne v mém případě, zkoušel jsem všechny porty USB, vždy se nainstaluje, ale výsledek je stejný, nelze komunikovat s MPLABem
Co ovladač?
Už vidím, kde máš problém. Ty nemáš USB v systému vubec.
Aha, planej poplach,tak máš, ale podle mě máš problém s USB. Zmeř si 5V na procesoru 18F4550 a 13V na tom měniči.
5V je na pinech 1,11,32, 0V na pinech 12,31, ono by se to ani nepříhlásilo k pc, kdyby nebylo napájení, 13,7V je na měniči, na prvním ICD2 jsem měl asi 15V a jelo
Naprogramuj obě PICky znovu a strč je tam znova. Asi jsi to pokazil něčím hned na začátku. Ono totiž, aspoň teda u mě, když to nenasosa ten systém, tak to pak nejde.
Icd2_4550_Firmwares.zip (19.7 KB)
A pak místo MPLABu otestuj ICD2 s ProgICD. Pokusím se ho připojit k této zprávě, ale nenechám ho zde trvale.
To je dobrý. 16F877A za 3332ms. Aspoň důkaz, že to funguje
Tak jsem přeprogramoval oba picy několikrát a nic nového, ani ProgICD2 se nespojil s ICD2, a to jsem instaloval celý windows znova minulý týden, takže odvirováno , zkusím zajít ke kolegovi na třetí pc, jestli se zadaří, zajímalo by mě kolika lidem, kteří si tento programátor vyrobili, to i jelo
, abych měl nějakou představu o nástrahách, dám vědět jak jsem uspěl, moc děkuji za pomoc
Že jsem tak smělý, jaký klon jsi to vlastně vyrobil?
To je divné. vyrobil jsem jich 8 a všechny se mi podařilo rozjet na poprvé. Jediné, co jsem řešil, je to mazaní 18F4550. A občas nějakej studěňák.
Vyrobil jsem Icd2 Usb 4550 rev B (icd2clone.com/wiki/Main_Page), vstupní díly jsou stejné i u Potyo1, ještě jsem dal rezistor 4,7K mezi RA1 a 5V, výstupy mám z tranzistorů a PGD, PGC přímo z PIC16F877A, myslím, že i kdybych odpojil druhý procesor 877A, tak by měl MPLAB zjistit připojený programátor, mám zřejmě problém s windows
Vyzkratoval bych L1.
Dělal jsem 2x Potyo1 a dá se říct, že bez problémů.
Bez 16F877(A) to nenajede!