Koupil jsem je na tom odkazu. Nemohl jsem je poškodit elmag. polem trafopájky?
To nevím, nikdy jsem je trafopáječkou neletoval.
Píšeš v množném čísle, máš jich víc ? a všechny se chovají stejně ?
To by byla velká náhoda že bys je odpálil všechny.
No mám ještě druhý.
Některá LCD mají zapojen konektor takto:
14, 13, 12, 11, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, 15, 16.
Podívej se pořádně kde je pin č.1, nic víc mě nenapadá.
Díky za snahu, ale ne. Piny jsou vedle sebe, na tom prvním v řadě a první má číslo 1, poslední číslo 16. Na tom druhém jsou po dvojicích a je číslovaný 1. a 15-tý, takže jsem to pochopil takto:
15 16
13 14
11 12
.
.
3 4
1 2
Zkusím to koupit někde jinde a uvidím.
Už to chodí! Já jsem totiž moták… já ten trimr vždycky zapojoval jako proměnný odpor - jenom 2 nožičky, třetí visela ve vzduchu. Když ho zapojím správně (podle schema-zapojeni-lcd.gif ) tak to funguje.
Edit: Takže jsem to otestoval a chodí to s napajením 5V a 3.3V logikou.
No hura , aspon ze tak, dulezity je ze si na to prisel sam a ze se s toho ponaucis ,obcas je dobry se drzet schematu a mit po ruce merak , to LCD funguje komplet na 3V logiku ? v pohode ?
Já mám teď provizorně zapojeny 3 podobné znakové displeje, napájení 5V, logika 2.6V a za několik hodin provozu jsem nezpozoroval žádnou chybu. Minimum by mělo být 2.4V, ale tam už samozřejmě není žádná rezerva proti rušení.
Napsal jsem si funkce na zobrazování stringů a posun kurzoru na dané souřadnice - a fungují :))) Logika 3.28V, napájení z Usb 4.86V. Co nechápu, proč to nefungovalo bez toho trimru. Nemám druhý trimr (a tenhle nebudu odletovávat) takže doufám, že až ho koupím tak ten druhý lcd taky pojede - zkoušel jsem mu dát na kontrast zem a bez odezvy.