Ahoj!
Já totiž potřebuji pro kolegu z práce, který se programováním nezabývá, ale baví ho elektronika, nějaký jednoduchý a ověřený programátor. Aby fungoval asi takhle: z PC přes převodník USB - COM posílal ve standardním režimu data a na straně programátoru by byl PIC, který by data převáděl na jednotlivé programovací příkazy a popřípadě i obsahoval nábojovou pumpu aby se mohl napájet z USB. Třeba jako ICD2, který nemohu rozchodit a nevím proč nejde.
A nemusí fungovat jako debuger.
Čau Martin
administrator: přejmenováno z "Hledám funkční a vyzkoušený programátor PIC"
Děkuji za odpověď
Ano mám ho také (pickit2).
Ale já chci pro kolegu něco jiného. Zkoušel jste zapojit pickit2 do počítače u kterého nemáte admin práva - zkončil jste!!! Tento počítač vezme jen přechodku USB-COM. A i kdyby tak do něho nic nenainstalujete, z SW vezme jen portable. A s portable MPLAB jsem také pohořel: http://forum.mcontrollers.com/t/portable-mplab-kde-stahnout-prenosnou-verzi-mplab/1793/1
Tak prosím poraďte jak dál.
Děkuji Martin.
VIem očo ti ide ale ja som to zavrhol…znamenalo by to naprogramovať jeden uP ktory data spracuje naprogramuje pic a posle že programovannie prebehlo naspet OK. Alebo potvrdzovať kazdy zapis spatne v spolupraci s napr ICprog. Ako bolo by to fajn ale kto ma nato čas.