Zdravím,
hloupej dotazík, ale chci se ujistit že sem to pochopil dobře.
když přepnu stránku programu a pak skočim na tu určitou stránku tak při návratové instrukci return už nemusim přepínat zpět na původní stránku když se ukládá celá návratová adresa?
administrator: přejmenováno z "stránkování paměti programu"
to že musim přepnout stránku před každym goto a call (když budu skákat na jinou tránku) to je mi jasný. ale když použiju call tak jestli před return musim přepínat stránku?
paráda, a jestli může ještě zeptat, ,když na page0 pracuju v bank0 a skočim na podprogram na page1 a tam se přepnu do bank1 a pak zadám return tak v bank1 zůstanu? skok ze stránky na stránku neovlivní přepnutí banky že ??
Prosím o radu kde zjistím v které paměťové bance se právě nacházím při psání programu. Je mi jasné, že potřebné adresy potřebných proměných si navolím sám a adresy funkčních registrů jsou dane taky výrobcem. Ale jak zjistim kolik s které banky proměných mám vyčerpán je mi zahadou
možná sem to asi nepochopil dobře ale pokusim se odpovědět.
V keré se nacházím bance se v program MPLAB píše uplně dole ve stavovém řádku, tam je při krokování programu napsáno v keré bance se momentálně nacházím. Kde je to napsané v C to netušim. to musí povědět někdo, kdo tvoří v C.
V manuálu daného PICu je popsán obsah paměti RWM kde je popsáno který registr na jaké adrese je rezervovaný pro procesor a je tam i psáno které registry sou volné pro vlastní použití. Takže když si zvolim který registr na určité adrese chci používat na toto a ono, tak musím veděl kolik mi toho ještě zbývá.
snad je to aspoň trošku pochopitelné a pokud se nějak pletu tak mě prosím opravte
dokedy prekladac nehlasi ze nema pamet ma to vobec netrabi ktoru banku v Cku pouzije. Proste pises program a o drobnosti sa nestaras. starat sa zacnes ked nieco nefunguje