Spící ATmega: MCU programovaný přes USBasp/Khazama nereaguje

Zdravím, z nějakéhp důvodu mi ztuhla a snad i úplně usla ATmega16-16PU. Nepomáhá ani externí oscilátor 1Mhz. Programuju přes USBasp a Khazama.
Prosím poraďte

:arrow_right: administrator: přejmenováno z "Spící ATmega"

Zdravím, neměnil jste nastavení fuse bitů a v něm např kmitočet? Na toto se asi těžko bude hledat odpověď, zkuste změřit kolik vám do toho teče proudu.

FUse bity jsem měnil … tak před měsícem a to jen kůli vnitřních 8Mhz nic víc. Co se týče proudu, napájecí proud je 13,5 mA.

Tak jedna novinka povedlo se mi nějak samo od sebe rozběhnout program co byl v nahrán ve flashce ale stále se nechce bavit s programátorem.

Nepodařilo se ti nastavit pin resetu jako výstupní?

A jak bych to zjistil ? popřípadě jak bych to mohl napravit?

Jak to poznáš nevím. Jedině se podívat do programu, zda si ho tam nenastavil. Opravit se to asi dá vysokonapěťovým progamováním, kdy se vrátí mcu do výchozího stavu. Ale na to se budeš muset zeptat někoho chytřejšího.

Tak jsem zjistil, že mi jen reset vypověděl službu(neresetuje po připojení přes 1K na zem), ale odpálený nejspíš nebude, jen odpojený. Ví někdo jak jej spátky připojit?

Cez high voltage programovanie. Vhodny je napriklad programator DRAGON.
Inak cez program si poistky normalne neprenastavis nijako, takze ani blbo.

Přes ISP mkII by to šlo taky ?

TAk si na webe pozri specifikaciu tej cary a skontroluj ci ma HV programing.

Myslíte, že metoda pacient doktor s druhou stejnou megou by šla ?

JJ presne tahle metoda funguje…
Sam jsem jich spravil uz nekolik…
Pakarna je to prodratovat…

Dobře dík za podporu vyzkouším uvidím.

Tak poslušně hlásím že metoda zabrala a mega se zvedla ze svého kolečkového křesla a funguje jak má :slight_smile: