Chtěl jsem se zeptat, zda se nesetkal někdo s MikroC a knihovnami pro zápis na SD/MMC. Setkal jsem se s problémem a to, že jsem chtěl použít tuto knihovnu při programování dataloggeru. Používám MCU Atmega32. Při použití této knihovny a funkce pro přidání znaku do souboru se mi MCU vůbec nerozjede. Zkoušel jsem vše simulovat v Proteusu a stejný problém. Zkusil jsem tedy nahrát do MCU v Protesusu originální HEX soubor s examplu(pro MCU 128) a tam to krásně funguje. Na internetu jsem našel upravené příklady pro Atmega32 a originál Hex soubory v protesu také fungují. Bohužel, jakmile otevřete originál projekt z příkladů, skompilujete a použijete vámi vytvořený HEX tak nic nefunguje. Nevíte někdo čím to? Děkuji za názory.
administrator: přejmenováno z "MMC a MikroC for AVR"
Děkuji. Bohužel dělám datalogger a většinu kódu mám již napsaný v MikroC. Knihovny na které jste dal odkaz, jsem zkoušel vpasovat do MikroC, ale bohužel se dále odkazují na jiné (např. windows.h, tchar.h, atd…). Spíž by mě zajímalo zda se někomu podařilo tu knihovnu FAT16 v mikroC úspěšně použít. Na internetu ani stránka o tom, že by to někomu nefungovalo, ale také ani stránka, s použitím této knihovny v nějakém projektu.
Vzhledem k tomu že microC a jeho knihovny nejsou zdarma tak nejvíc referencí seženeš na FATFS. Pro MiloPS3: psát vlastní je podle mě kontraproduktivní když existujou nejméně dvě o kterých vím že jsou open a navíc fungujou.
Podstrč mu ty požadovaný include (stejně jde jen o nějakej typ), přepiš asi tři diskový operace a hotovo. (nedávno jsem to prováděl pro Cortex M3) Práce na jeden večer…
Pokud se nemůžu pohrabat v tom kódu tak Ti bohužel víc nepomůžu.
Psal jsem FAT12/16 pro x86 a je to zápřah na pěkných pár týdnů (nemá-li to být jen jednoduchá čtečka), to bych určitě psát nedoporučoval je-li možnost získat to jinde.