Zdravím,
nemáte někdo po ruce schéma a zdroják pro PIC na kódový zámek? Potřebuji to jen na otvírání dveří (bzučák) jediný požadavek je aby se po zadání kódu výstup sepnul jen na pár vteřin a pak se zase rozepnul. Všechny zámky co jsem našel se sepnou po zadání kódu a pro rozepnutí je třeba znovu zadat kód. Kód ani nemusí jít měnit. Když bude potřeba změním si ho ve zdrojáku.
Na oplátku můžu nabídnout schéma a zdroják na řízení zimní zahrady. Umí to měřit teplotu vzduchu, vody, terária, nastavit zalévání, nastavit topení pro vzduch, vodu a terárium (u terária zvlášt pro den a noc), spína osvětlení jezírka a terária a ještě pár dalších věcí. Je to spíš pro hodně konkrétní použití ale třeba se někomu hodí.
Díky Tomyc
Pokud nechceš používat LCD, tak budeš muset pravděpodobně mírně upravit program. Nestudoval jsem inicializační rutinu u zmíněného kódového zámku s PIC 16F628A, ale drtivá většina inicializačních rutin se sekne, pokud např. omylem odpojíš maticové LCD.
Není tady zvykem směňovat jeden program za druhý. Pokud chceš dát ostatním k dispozici vlastní aplikaci, tak stačí vytvořit nové téma a vložit do tématu svůj projekt.
Díky, zkusím upravit ten program nebo přikoupím displej.
Nechtěl jsem nic směňovat. Program poskytnu samozřejmě zdarma každému. Jen jsem napsal co mám k dispozici.
Ahoj.
Mohu potvrdit, že výše uvedený odkaz jirky.webz.cz/index.php?page=kod … ek-16f628a splňuje Tvůj záměr. LCD tam být nemusí, ale má to však háček. Přes menu displeje se nastavuje kód. Nebo si v asm souboru musíš upravit kód natvrdo. Já naopak potřeboval jednou ZAP a podruhé VYP. Tak jsem u Jirky poptal asm (na webu má pouze hex) a upravil dle svých potřeb.
Jirkovi jsem mojí úpravu poslal také. Takže pokud někdo jiný budete potřebovat, už víte, kam se obrátit. Můžu to však poskytnout jen s jeho svolením. Nechci být taková krysa a zveřejnit jen tak cizí výtvor. Mikop
PS. Tak jsem koukal do zdrojáku, usoudil jsem že část přeci jen zveřejním a tak tady jsou pozice v eeprom, kde je uložen kód. Pokud přepíšeš svoje hodnoty při programování, tak to LCD opravdu nebude třeba. Jo, to heslo je 6 místné. Pokud budeš potřebovat kratší, musíš upravit asm.
; čtení hesla z EEPROM
;
CTIHES movlw .127
movwf EE_ADR
call READ
movwf SET_JEDEN