Je to vsetko uplne jedno, ci clovek robi s PIC alebo AVR. Vsetky tieto hadky mi pripominaju besnenie adolescentov, ktori sa spiritizuju o tom, ci je lepsi metal alebo hip-hop, pricom zabudaju, ze hudobne spektrum je podstatne sirsie 
Skutocnost, ze podstatnu cast svojich pracovnych a volnocasovych MCU projektov robim s PIC mikrokontrolermi, neznamena, ze ine by som nevedel a nepoznal, ale znamena to len a len to, ze riesenia zo vsetkych stran su si plusminus podobne a ja som si jednoducho vybral.
A fakt je to podobne, PIC16 je primitivne a stare jadro, prirovnal by som to k 89C2051, hoci skalnym 51-tkarom sa to samozrejme nebude pacit 
PIC18 je vykonovo, pamatovo, cenovo a co do periferii podobne osembitovym AVR. Mimochodom, ked sa uz spomina cena, centy nehraju ulohu. Vacsina vyvojarov na Slovensku a v Cechach aj tak vyvija zariadenia pre male serie, od jedneho do stoviek kusov, o studentoch a hobbystoch s jednokusovymi exemplarmi nehovoriac. V takychto seriach naozaj nezalezi na centoch. Zalezalo by to samozrejme, ak by sa robil vyvoj niecoho, co sa bude robit vo viac ako 10,000 kusoch, ale zas tam by sa zrejme nepouzivali PIC/AVR/cokolvek, a ak aj ano, tak by sa nekupovali od priekupnikov typu Farnell, TME a podobne, ktori ceny dost deformuju. Napriklad PIC-ka v TME su drahsie ako u Farnella, ale AVR-ka u TME su lacnejsie nez u Farnella.
Jo a aj s AVR-kami som robil, a nie male projekty, ale nejak som na nich nenasiel nic, co by ma dokazalo presvedcit, ze su lepsie nez PIC18 a podobne. Takisto som pracoval s HC08, HCS08, MSP430, ARM7 a ani jeden z nich ma nedokazal presvedcit, ze Microchip mi neponuka vsetky mozne MCU, ktore potrebujem.
Podciarknute a zhrnute, je to lautr jedno. Nech si vsetci robia co chcu a ako chcu, prechod na inu platformu (v ramci 8 bitov, 16-bitov, 32-bitov, nemal som na mysli skok 8-bit -> 32-bit) im v nicom nepomoze, ani neuskodi.
A to este musim podotknut, ze Martin je velmi otvoreny a mierumilovny clovek
Su diskusne fora, kde su ortodoxni militantni AVR-kari a vsetkych PIC-karov apriori povazuju za kretenov, ktori nevedia co robia. Tak na takeho trotla tu narazit (na ktoromkolvek brehu), to by este len bola diskusia 
Za tu dobu, co sa na svete diskutovalo a hadalo o kravinach, sa mohlo urobit tolko prace…