Pripojeni displeje nokia 3310 na atmega 32

Dobry den,
chtel bych se zeptat je mozne displej z nokia 3310 pripojit na jakykoli port nebo je k tomu nejky primo urceny a jinde to nepojede?

Ja ho mam pripojeny na pin 4 az pin 8. Ale jinde me nefungoval.

Diky za odpovedi.

Blbe polozena otazka :slight_smile: displej z N3310 je tusim rizenej pres SPI. Nepises jak mas udelany soft. Na nem totiz bude zalezet kam to pripojit :slight_smile:

V tom softu co jsem pouzil tak tam se daji nastavyt
/* LCD Port */
#define LCD_PORT PORTB
#define LCD_DDR DDRB

/* ATMega8 port pinout for LCD. /
/
0.2.6 bug, fixed /
#define LCD_DC_PIN PB3 /
Pin 0 /
#define LCD_CE_PIN PB4 /
Pin 2 /
#define SPI_MOSI_PIN PB5 /
Pin 3 /
#define LCD_RST_PIN PB6 /
Pin 4 /
#define SPI_CLK_PIN PB7 /
Pin 5 */

ale kdyz tam dam jiny port a jine piny tak to nedela nic.

Musis nastavit nejdriv ten port samotny - registry PORTX, DDRX na vystupni.

Protože je asi použitý hardwarový SPI, tak nemůžeš změnit piny PB5,6,7. Ostatní ano.

Jo jasny to jsem potreboval vedet stim SPI. Ja tu atmegu programuju pres LPT a kdyz pak vytahnu konektor z PC tak displej zhasne. Ale kdyz premistim pin PB6 dipleje na LOG 1 (5V) tak to funguje. ALe zase kdyz posilam novy program do atmegi tak displej ruzne poblikava. Jde to nejak odstranit?

A jeste jedna otazka kdyz posilam na displej nejaky obrazek, muzu menit treba jen nektere pixeli?

Je třeba odpojit desku od programátoru, ne programátor od PC.
Že displej při programování bliká je normální, protože programátor má společné piny s displejem.
Co se týká změn v obrázku, na to jsou myslím nějaké editory, ale s tím nemám zkušenosti.

Tak problem c LCD vyresen :slight_smile:. Prehdil jsem pin PB6 na PB2 a je vyreseno :slight_smile:.

kdyby někdo dalš sháněl info o práci s tímto displejem:

jedla.kx.cz/programovaniAVR/disp … ia3310.php