Pomoc s výběrem/stavbou levného DA převodníku, 4÷8bit, 0÷10V

Regulaci bude provadet SSR (analogovy switch) rele gme.cz/cz/rm1e23v25-p635-300.html , ktere bude v rozvadeci na DIN liste s chladicem.

No, i tak se da. Cena toho zarizeni asi tedy neni dulezita :slight_smile: Nebo se ti takove veci valej v suplikovych zasobach? :slight_smile:

Kuto: nějaký ten detail ti unikl, vše je již napsáno :slight_smile: PWM se využívá pouze pro nahrazení DA převodníku (výstup za OZ je ss, nikoli obdélník s proměnnou střídou a nespíná to přímo triak nýbrž právě to lehce inteligentní SSR. )

Borg: to byl příklad, výpočet si uprav dle skutečných hodnot. Architekturu těchto malých piců moc neznám (jen natolik abych věděl, že mě nemusejí zajímat, ovšem 24 už je jiná káva) a jesli jede timer na plné frekvenci oscilátoru nebo rychlostí strojových cyklů, či budeš mít aktivouvanou předděličku jesli tam je taky netuším. To už je tvoje starost :wink:

Tak v tomto mi nic neuniklo, ja vim jak funguje pwm i jak funguje integracni clanek a operacni zesilovac :slight_smile: Uniklo mi jen to, ze chce pouzit na rizeni vykonu to SSR, coz se mi zda velmi neekonomicke a resitelne jinak a levneji. Ale ucel sveti prostredky :slight_smile:

Jj, taky se mi zdálo(max 100,- oproti 1600,-), ale zas záleží na okolnostech. Pokud to má na něco oficiálního v kusovém množství, tak u SSR nemusí řeši ochranu živých částí, izolace, chlazení, různé certifikace a podobné nesmysly, které by mohly vyjít mnohonásobně dráž. To už ovšem není náš problém :slight_smile:.

Dobrý den,

řeším v podstatě to samé co borg, a tak bych dál rozvinul ten Rc článek s OZ. Našel jsem toto: pandatron.cz/?2684&pwm_rizeni_obvodu_lm317
Autor sice uvádí 1-11V nicméně jedna polovodičová dioda ten jeden voltík dolu srazí. Stabilizátor napětí lze dokonce zatížit až 1,5 A což znamená že se tento obvod dá využít né jen jako PWM/analog převodník. Ale také jako PWM regulovaný zdroj. Nebo se pletu?
Nevím zda tento tread není již mrtvej, ale ti tak děkuji za každou reakci!

Ahoj Mira

Ahoj, ja to nakonec vyresil E-potenciometrem od Texasu, ovladani po I2C, 32kroku, pouzdro SOT-6. Plna spokojenost. Pak jsem pouzil OZ pro prevod z napeti 2,5v na 10V, s tranzistorem s tranzistorem, ktery uluje zesileni OZ, tim jsem dosahl na vystupu temer nulu (0.05V).

Když já právě těm součástkám moc nerozumím:( Schéma na ten OZ by jsi sem hodit mohl?
Respektive ja řeším převod A/A tzn. Analogovej snímač: distrelec.cz/ishop/Datasheets/07386965.pdf
Kterej dává nějakech 2,4V max. A právě bych ho potřeboval zesílit na 10V.
Ten snímač sice dává v Vout + 500mV …ale to by šlo vyřešit tím druhým tranzistorem jestli to chápu správně?

Předem dík za pomoc! Míra

:arrow_right: administrator: přiloženy externí soubory
07386965.pdf (129 KB)

Symtrické napájení není problém, stačí použít TLE2426, ale nevím, jestli by to utáhla proudově, ale to už je v datasheetu

** Tak uz je to na strankach, mas tam jak schema, tak i zdrojak, jen si to musis vykuchat. dccmm.cz
**
clanek o regulaci boileru

.