Vedel by niekto sikovny popisat ako zacat pisat kod cisto v pn ktory je sucastou WinAVR vratane implementacie Dragona? Nedajboze este aj nejake debugovanie?
Alebo je treba kvoli simulacii prechadzat medzi AVRstudiom a PN?
Nieco som skusal, ale bez valneho vysledku
Ale ten PN sa mi velmi paci. Da sa skocit priamo na funkciu, premennu, zbalovat a rozbalovat casti kodu atd atd.
Dakujem za kazdu informaciu. Volakedy som rozmyslal prejst na Code::Block, ale nezistil som ako na to. Este prekladac sa dal nastavit, no to ostane SODOMA/GOMORA
administrator: přejmenováno z "PN v o WinAVR a Dragon"
Tipuji Programmers Notepad. Pekny editor kodu, soucast baliku WinAvr. Psat C kod v AvrStudiu je peklo, taky jsem presel na Programmers Notepad, ze ktereho volam z menu rovnou Make ktery zkompiluje program. V PN je videt vystup z kompilatoru - warningy, errory, udaje o obsazene pameti dat/programu - stejne jako v AvrStudiu. Co se debuggingu tyce tak to delam tak ze si v AvrStudiu otevru .elf soubor (tusim) ktery se generuje spolu s onou kompilaci volanou z PN. Takze ano, prepinam se mezi dvema programy. Nastesti AvrStudio pozna ze se .elf zmenil a zepta se na znovunacteni, takze po kazdem prekompilovani staci nechat nacist novy .elf a az tolik to nezdrzuje. Jinak nevim v cem je problem a co by vlastne Martin chtel vedet.
Snad jen co jsem resil…pokud clovek prechazi z rozdelaneho projektu z AvrStudia tak opravdu staci zalozit novy projekt v PN, otevrit zdrojove soubory ze slozky s puvodnim projektem a pracovat v PN. Problem je ze v menu Tools nejdou prednastavene Make polozky. Tam je problem s Makefilem. AvrStudio si ho generuje elegantne samo, jenze ho defaultne dava do podadresare \default a cely ten makefile je takovy … no automaticky generovany, nejake vystupy posila jeste do \default\dep. Jenze ta polozka Make z PN pocita s tim ze makefile je ve stejne slozce jako zdrojove soubory. Jsou dve moznosti jak to vyresit. Bud predelat cesty v makefile (coz uz je lepsi ho rovnou udelat rucne celej a lidstejsi), a nebo pristoupit na strukturu makefile z AvrStudia a predelat cesty pro ty Make polozky z Tools v PN. Jde jen o to v souboru WinAvrxxx\pn\tools\WinAVR.xml prepsat vsechny “%d” na “%d\default”
Alespon s poslednim WinAvr to tak je, v predposlednim byla jina verze PN a tam byla struktura toho konfiguracniho souboru jina, ale princip upravy stejny.
No a omlouvam se za priserne dlouhy text, snad to nekomu k necemu bude.
Dakujem moc za typy
neskusal niekto priamo z PN Dragona? Samostatne sa mi spustit nepodarilo, takze asi zas len cez to AVRstudio. To by ale uz nemusel byt taky problem.
Len ci nahodou nie je jednoduchsia cesta.
Dragona nevlastnim, ale ze zvedavosti jsem se kouknul jak to v AVRstudiu je, a ve slozce
\Atmel\AVR Tools\AvrDragon
je soubor avrdragon.exe coz je normalni konzolova aplikace ktera nabizi parametr -h pro vypsani vsech parametru. A tech je opravdu mnoho, nestudoval jsem to ale myslim ze by nebyl problem vycist z toho jake prepinace budou pro Vase potreby vhodne a pak uz neni problem pridat do menu PN polozku ktera zavola avrdragon.exe s prednastavenymi prepinaci a automaticky doplnenym souborem k nahrani do AVR. Opet jen uprava zminovaneho XML souboru.
Ale jak rikam, Dragona nemam, takze je mozne ze jsem mimo