Hoj,nemáte někdo zkušenosti se zamezením odběru v režimu sleep? konstrukce vyžaduje abych před sleep nastavil porty na vstupy .V tomto stavu mi to odebírá cca 100uA .zkusil jsem zatížit vstupy i odporama ale stále jako by to plavalo,nebo rozkmitávalo . Dám li prst na ty vstupy tak odběr spadne do nuly tak jak to má být… díky
administrator: přejmenováno z "plovoucí vstupy pic"
To ze s prilozenim prstu sa odber zmensi na nulu poukazuje na to, ze tie vsetupy fakt plavaju. Treba ich pullupom alebo pulldownom pritahnut k niektoremu z napajacich potencialov, staci odpor cca 100kOhm, aj viac, ak na vstupe nie je nic pripojene.
A samozrejme treba osetrit vsetky vstupy, lebo aj jeden jediny vstup moze robit hluposti.
schema není třeba testuju to bez ničeho jen samotný pic16f630 odpory jsem tam dal externí 100k zapnu program dojde k sleep odběr se sníží na nulu dle katalogu 1nA .±-1uA ale když se chytnu nějakého pinu tak se proud zvětší a drží kolísá,jako by se to rozkmitávalo…Na vstupu mám keramiku i elktrolyt.
Na portu A nemusíš dávat rezistory, stačí zapnout vnitřní pull up.
Pokud opravdu musíš mít porty při sleep jako input, tak bych je převedl z analogového do digitálního módu, použil bych nejspíš 47Kohm a hlavně bych se jich nedotýkal.