Odpočet času: výpis sekund na LCD, signalizace konce odpočtu

Dobrý den,
chtěl bych vás požádat o pomoc při tvorbě programu. Mám procesor AT89s52 a nevím si rady při tvorbě programu. Prosím o jakoukoliv pomoc. Programovat moc neumím. Předem děkuji. Mělo by to odpočítávat čas po 1 sekundě. výchozí stav je 00 na displeji. Jedním tlačítkem nastavíme jednotky a druhým desítky. Při stisku obou tlačítek najednou spustíme odpočet. Při dosažení stavu 00 na displeji se rozsvítí červená led dioda a svítí po dobu 5s. Poté se program vrátí a odpočítává od nastaveného času. Ještě jednou děkuji.

:arrow_right: administrator: přejmenováno z “odpočet času”

Pomoc znamená co? Doufám že ne napsat celý program.

no jelikož neumím ani trochu programovat,takpotřebuji celý program. Vím, že chci toho mnoho, ale jsem opravdu bezradný.

Asi zase nějaký domácí úkol… :smiley:

Ten hardware máš už vytvořený? Na schématu je 8951, který se programuje paralelně, ale 89S52 umožňuje sériové SPI progamování v desce, proto by mohl mít vyvedený programovací SPI konektor.

Vývojové prostředí by mohlo být Keil c51.

EDIT, oprava: aha, tam je 8051P, ne AT8951.

Ahoj hardware už mám postavený (vyleptaná a osazená deska už stačí jen naprogramovat MCU ve schématu je špatný mám opravdu 89s52). O úkol se nejedná, jen to potřebuji pro svou potřebu.