Ahoj všichni,
chci znovu začít s MCU, občas si něco naprogramovat hlavně pro radost.
Moje znalosti ?
Asi před 10 lety jsem psal v ASM na 8051 a klonech a docela mě to bavilo. Z té doby mám nějaké šuplíkové zásoby, programátor PAtmel a bastldesku s výborným Dallas DS5000T.
Bohužel za ty roky se mi většina informací vykouřila z hlavy a když jsem začal hledat informace, zjišťuju, že doba trochu pokročila. Na dnešním PC s Vistama navíc nefunguje můj starý kompilátor ani programátor. Nemám COM ani LPT a přes USB-COM redukci mi SW taky nefunguje.
Zvažuju tedy zda se slzou v oku vše “nezahodit” a nezačít s něčím novým. Samozřejmě upřednostním nástupce x81, tedy je mi bližší asi AVR než PIC. Céčko na MCU i ASM se budu muset naučit stejně od začátku.
Nějak mě ale zaráží mrtvo na internetu, sajty které žily MCU jsou už několik let mrtvé, v ceníku GME uvádí u hodně AVR, že jde o doprodej a ukončenou výrobu (zatímco klasika 89C2051 “jede” pořád), tak nevím… (navíc spousta v pouzdrech, které nedokážu zapájet)
V každém případě potřebuji něco na programování, co pojede přes USB pod OS Vista / Windows7, nejlépe free.
Co radíte? Pokračovat s 80x51, nebo začít s AVR, nebo něčím jiným?