Vedel by mi niekto poradiť, prečo mi SLAVE /16F88/ nechce prijať dáta z MASTER /16F690/? Po prijatí jedného bajtu od MASTRA by mala LED-ka zhasnúť, no nestane sa tak. V prílohe posielam oba zdrojové kódy. Za každú radu ďakujem…
Já to ASM moc nestudoval, ale teď koukám, nenastavuješ SSPCON. Pročti si přílohu, je to sice pro 16F87X, ale v podstatě je to stejný. SPI.part2.rar (3.95 MB) SPI.part1.rar (6.58 MB)
Nejde to. Skúšal som aj kód uvedený na konci tohoto vlákna ebastlirna.cz/modules.php?na … ic&t=13712 s tým, že som ho prerobil na 16F88, no neúspešne. Neviem, v čom robím chybu…
Tretí den po sebe skúšam rozbehať SPI, no stále neúspešne. Ozaj neviem, v čom robím chybu. Prečítal som si materiály od Honzu, ďakujem. Našiel som v nich pár dôležitých informácií, ktoré som sa z iných zdrojov nedozvedel. Problémom však ostáva príjem SLAVE obvodu. Prikladám upravené zdrojové kódy a upravenú schému (dokreslené PULLDOWN rezistory na MCLR).
Vedel by mi niekto s týmto problémom pomôcť, resp. bol by niekto ochotný sem hodiť zdrojové kódy odskúšaného prenosu medzi dvoma PIC? Ďakujem slave.asm (2.42 KB) master.asm (2.48 KB)
Zkusil jsem to pro 2xPIC16F690. Vyzkoušené to mám jen v simulaci. Master odesílá každou 1ms stav PORTC(RC0-RC5). Slave při přijmu byte provede přerušení a zobrazí stav. SPI_Slave.asm (1.67 KB) SPI_Master.asm (1.96 KB)
Master možná fungovat nebude, protože před vložením do SSPBUF ho musíš přečíst. Čteš ho až po tom, nevím co to udělá.
Tak jsem to rozchodil, předělám o víkendu ASM do srozumitelné podoby a hodím to sem okomentované. Zatím laboratorní ASM, neokomentované a hrozně prasácky napsané, je to pro master 16F887 a slave 18F4620, jiné jsem doma nenašel. 120531_213303.mp4 (553 KB) slave.asm (11.6 KB) master.asm (11.7 KB)