MPLAB X 6.20 - assembler

zdravím,

nedaří se mi napsat fungující kód v asm pro PIC18F05Q40. Používám MPLAB X v6.20 a překladač PIC-AS v2.46.
Ačkoliv MPLAB vypíše hlášku o úspěšném překladu, nelze odsimulovat, protože chybové hlášení říká, že na adrese 0x00 není žádná instrukce. Program po nahrátí do čipu samozřejmě nefunguje.
Může mi sem prosím někdo napsat začátek programu s fungující definicí začátku programu ? Klasické ORG 0x00 není funkční.

Díky

MPLAB X neznám, ale v assembleru AVR Studia se tahle direktiva psala

.ORG 0x00

Já bych MPLAB X taky nejraději neznal, ale koupil jsem neuváženě moderní PIC a ten není podporován ve starém MPLAB IDE v8.92 kde je všechno zalitý sluncem a funguje na první dobrou.
U PICů se to píše bez tečky, respektive kdysi psalo. V X to ale nefunguje ani na jeden způsob :frowning:

Ještě zkus ORG 00h

Nebo pak strejda Google.

Tady jsem to našel, ale je to pro MPLAB XC8, tak si nejsem jistý, jestli to pomůže.

tet sem se to snazil v simulatoru rozchodit , to co sem postnul na bastlirne lze prelozit,je to zapsany v pameti , program je sice na konci pameti ale v simulatoru to nic nedela , promeny jsou definovany na adrese 0x20 ale v simulatoru jsou 0x520, nefunguje zapis do lata/tris nic, netusim …

hledal bych pinovou nahradu starsiho picu za tenhle to bude mensi zlo, cet sem ze asmko bezi dobre na naky 5xx verzi…

Může si do MPASM dopsat vlastní definici toho MCU, klidně i pod MPLAB 8.92… Už jsem podobnou odpověď psal i na Ebastlírně.