nedaří se mi napsat fungující kód v asm pro PIC18F05Q40. Používám MPLAB X v6.20 a překladač PIC-AS v2.46.
Ačkoliv MPLAB vypíše hlášku o úspěšném překladu, nelze odsimulovat, protože chybové hlášení říká, že na adrese 0x00 není žádná instrukce. Program po nahrátí do čipu samozřejmě nefunguje.
Může mi sem prosím někdo napsat začátek programu s fungující definicí začátku programu ? Klasické ORG 0x00 není funkční.
Já bych MPLAB X taky nejraději neznal, ale koupil jsem neuváženě moderní PIC a ten není podporován ve starém MPLAB IDE v8.92 kde je všechno zalitý sluncem a funguje na první dobrou.
U PICů se to píše bez tečky, respektive kdysi psalo. V X to ale nefunguje ani na jeden způsob
tet sem se to snazil v simulatoru rozchodit , to co sem postnul na bastlirne lze prelozit,je to zapsany v pameti , program je sice na konci pameti ale v simulatoru to nic nedela , promeny jsou definovany na adrese 0x20 ale v simulatoru jsou 0x520, nefunguje zapis do lata/tris nic, netusim …
hledal bych pinovou nahradu starsiho picu za tenhle to bude mensi zlo, cet sem ze asmko bezi dobre na naky 5xx verzi…