Zdraavím. Jelikož jsem si s LOckBity nikdy nehrát, nepotřeboval jsme jim ani rozumět. Nyní potřebuju uzamknout ATmegu16 proti přečtení FLASH (EEprom taky nechci čitelnou).
V datasheet u jsem si četl tu tabulku s lockbity, ovšem vůbec jsem to nepochopil.
Předpokládám, že pro to, co požaduju, jsou potřeba LB1 a LB2. Ovšem co tam nastavit?
Chci atmegu zamknout jen pro čtení. Jenže z toho co je tam psáno moudrý nejsem, a zdá se, že si jí tím zablokuju fest, tj i proti zápisu. Jenže já jí kdyžtak ještě budu chtít přepisovat. Jde mi jen o znemožnění přečtení programu.
Díky, Honza
Tak díky za odpovědi.
vůbec není zač
více viz datasheet. Sám to taky lidem píšeš ne ???
caven, nesnaž se mě naštvat. Nemáš-li nic k tématu, nepiš. To je další z mých pouček.
[size=59]Pokud si takhle naháníš jen počet příspěvků, asi ti to zarazíme.[/size]
jen tak mimochodem pokud si myslíš, že si připisuji jenom počet příspěvků tak to klidně smaž pokud ti to udělá dobře, netrápí mě to jelikož nevím k čemu je to dobré. Ale pokud chceš někoho o něčem poučovat tak ty si nenaháníš příspěvky?? cituji: "
Tak díky za odpovědi" ??? To je jako co ? Zbytečný příspěvek, čili nevím, nevím.
Ahoj Honzo,
radu ti dám. Postupuj krok za krokem.
-
Jdi sem [forum.mcontrollers.com/t/knihy-prace-s-mikrokontrolery-atmel/891/1)
-
Stáhni Práce s mikrokontroléry Atmel AVR - ATmega16 (4.díl)
(až v posledním příspěvku jsou platné adresy, ta předchozí jsou nefunkční) -
nalistuj si stránku 32
-
čti Tab. 2.15 resp. celou kapitolu 2.5.1 Paměťové zámky
Díky za odpověď. (Nyní už to sice nepotřebuji, ale i tak díky. Na tu knížku kouknu)