Konfigurace settingu pro 18-ckovou řadu

Člověk se všem nezavděčí. Doufal jsem, že svým předchozím příspěvkem potěším. Tak sem dám něco k k osmnáctkové řadě. Tahle pomůcka je velmi užitečná. Jinak musím napsat, že 84A nezavrhuji, mám ještě dobrou dvacítku v šuplíku a jim podobné vzpomínky, ale vývoj jde rychle dopředu. Jinak moje doména jsou dnes především 18F8720 a jim podobné. Jinak je už tlak na PIC32MX…
C18_Config_Settings_51537f.pdf (3.1 MB)

No dobre… a ako sa to lisi od dokumentu o nastaveni konfiguracnych bajtov, ktory je normalne v kazdej C18 instalacii?

Jaromíre, od Tebe jako člověka, u kterého z Tvých příspěvků, které také čtu, vyplývá, že jsi velmi “in”, bych takový dotaz nečekal. Toto je samozřejmě jen souhrn pr 18F…, který je velmi přehledný a usnadňující práci v mém “pořádku” na stole při práci. Protože pracuji u firmy v Irsku, kde mám pod sebou ke koordinaci asi dvacítku lidí, kteří pracují na různých projektech s různými procesory, tak je to addendum pro rychlou orientaci o konfiguraci uP. Je jasné, že se bez konkrétního datasheetu zásadně neobejdu!! Takových pomůcek pro rychlou orientaci existuje více a toto byla spíš reakce na předchzí příspěvek o F84, pokud jsi ho četl. Mebylo to ani téma pro novou diskuzi, ale jen pro zájemce o souhrnou pomůcku jako určitou pomoc. Proto tu taky v tomto fóru snad jsme, abychom si pomohli, ne?

No ja som sa pytal pretoze to, co som videl, je obsahovo uplne zhodne s dokumentom, ktory je v kazdej instalacii MCC18 kompilatora (adresar /doc), preto som bol prekvapeny potrebou poukazat na tento konkretny dokument - zvlast, ak ich je v tom istom adresari este viac, a su rovnako alebo este viac dolezite ako tento konkretny kus.
Ten samozrejme rutinne pouzivam, pretoze - na rozdiel od datasheetu - popisuje konkretne nazvy konfiguracnych ako su implementovane v hlavickovych suboroch MCC18, ako ste spravne podotkol.

Cize tento dokument je povinne citanie kazdeho uzivatela MCC18 (tito ho musia poznat), ale zaroven tym, ktori nepouzivaju MCC18 nebude prilis napomocny (tito ho nepotrebuju poznat), takze som nechapal potrebu upozornovat nan separatnym diskusnym vlaknom.

Inak Vas samozrejme nechcem napadat, alebo odradzat od pomoci druhym, napriklad tak, ako sa to zvrtlo u toho prispevku o 16F84 - ktory podla mojho mienenia zasluzene patri do muzea, aj napriek nostalgickym spomienkam na prve programovanie MCU.