Nejdříve bych chtěl vyjádřit svůj obdiv a poděkování administrátorovi,že se opravdu snaží každému poradit a pomoct.To byl také jeden z důvodů mé registrace zde.Respect!
A teď má prosba.Začínám s microprocessory PIC.Snažím se sice již pár měsíců studovat literaturu včetně příkazů,struktury registrů ap.Ale jde mi to pomalu.Mám programátor ASIX Presto/nevím jaký na to máte názor,možná nic moc,ale mě docela zatím stačí na EEPROM do TV ap.
Pustil jsem se do stavby hardware /na ladění a programování/ k MPlab od Lothara Stolze:před tím jsem několik dní studoval po fórech co a jak.Také původní konstrukce je s 876 a bootloader je přímo v MPlabu.Ale na verzi A musel být bootloader prý zmodifikován.Tak jsem pátral a našel-viz příloha nějaký na foru edaboard.Teď jej potřebuji dostat do PICka a dodneška mi není jasné,jak přesně nastavit konfiguraci v Prestu která zkratka co znamená.Nechtěl bych jej špatně naprogramovat a pak hledat dlouho chybu jinde.
CP /je to code protect,zamknutí obsahu?/
WRT /writable a jsou tam nějaké 3 rozsahy adres/
CPD /netuším,snad code protect data?/
LVP ? /znám jen low voltage programing,ale ta je ještě zvlášť v jiném okně spolu s HVP.
BOREN ?
PWRTE negované ?
WDTE /snad watchdog…?/
Poslední je OSC oscilátor RC vím,že je vnitřní,ale pak je tam ještě HS,XT,LP
Prosím o alespoň stručné vysvětlení zkratek .Díval jsem se na program bootloaderu a kromě 2 pozic na 0000 /3 čtyřčísla hexa/ a 1800 /2 čtyřčísla hexa/ je program od adresy 1C00 do 1E00,nevím ani přesně jak jej v MPlabu decompilovat,neboť se v něm teprve chci naučit dělat. Také mi nedávají smysl hodnoty 3FFF ve zbytku adres.U paměti byla čistá vždy samé F.
Děkuji moc za radu a trpělivost se mnou.