Komunikace mezi PINY jednoho PIC16F628 pomocí laseru a fototranzistoru
Jsem začátečník spíše úplný zajíček v programování PICů a teď bych potřeboval poradit (2-mi procesory bych to nějak udělal ALE)
Je možné jedním procesorem dejme tomu pic16F628A na PORTA1 (za pomocí diody, laseru nebo infra) vysílat signál o určité frekvenci a na PORTB? (fototranz a nebo jiná) tento signál přijímat porovnat zda přišel správně.
Ještě jedna poznámka frekvence nebo kód je důležitý, aby když někbo bude v prostoru mezi vysílačem a přijímačem nedošlo k náhodnému posvícení a sepnutí, pro mě by bylo v tom co chci udělat nejlepší použít laser a fototranzistor proto potřebuji ohlídat správnost vysílaného signálu.
Děkuji za názory a odpovědi. Jirho
Komunikace mezi dvěmi piny jednoho PIC16F628 pomocí laseru na jednom pinu a fototranzistoru na druhém pinu důležitý je kód nebo frekvence (se 2 pici vím, že by to šlo a ani bych nepotřeboval aby mezi sebou komunikovali to bych mohl vzít ovladač z televize a udělat přijímač).
Jde o to potřebuji to znenšit vysílač a přijímač bude v malinké krabičce na proti bude zrcadélko které bude odrážet signál zpět na přijímač ten kód nebo frekvence na ověření je důležitý protože obyčejný posvit baterky a průchod tímto prostorem by mi neumožnil zajistit správnou funkci kterou potřebuji??
kod vymejslet nemusis, staci tam nejaka ta frekvence, abys dokazal odlisit signal od okolniho svetla. pro IR se pouziva 36kHz, ale IR v tomhle pripade tezko pouzijes - odrazi se to totiz i od okolnich predmetu, a prijimace jsou velmi citlive. Kdybys chtel na ir pouzit treba fototranzistor, budes mit problem se zaostrenim a zamerenim (ir neni videt).