Dobrý den,
nemáte někdo zkušenost z programováním paralelních FLASH pemětí W29C020? Má pár kousků vybraných ze starších mainboardů a rád bych je využil.
Díky.
Vl.
administrator: přesunuto z "Elektronika s mikrokontroléry, procesory"
Dobrý den,
nemáte někdo zkušenost z programováním paralelních FLASH pemětí W29C020? Má pár kousků vybraných ze starších mainboardů a rád bych je využil.
Díky.
Vl.
administrator: přesunuto z "Elektronika s mikrokontroléry, procesory"
Čau,
koukal jsem na datasheet a programování je celkem jednoduchý. Ja bych to osobně řešil pomocí nějakýho 8bit MCU (PIC16Fxxx ). Pokud ale hledáš nějakej programátor tak bych řek že něco ve stylu JDM nebo pro paralelní port s pár součástka asi nenajdeš. Jinak další možnost je profi programátor, ale to je docela drahý.
Ano, dík. Já si jen nejsem jistý v tom, zda se to chová jako normální paměť, protože to má nějakou tu bootovací část. Zda s tím nebudou nějaké komplikace.
Vl.
Ahoj, jen pro informaci, koho to zajímá …
W29C020 a mnoho dalších FLASH pamětí umí naprogramovat stařičký programátor PREPROM-02 od firmy Elnec, který jsem objevil zapomenutý u nás ve škole .
Paměť se chová naprosto korektně. Zkusil jsem ji vymazat a naprogramovat do ní kousek wav souboru, u kterého jsem jen změnil koncovku na hex. Uložilo se to hezky od adresy 0, jak jsem potřeboval. S bootovací částí žádný problém (ani nevím, kde vlastně je .
Vlasťa