Už několik dní se pokouším rozchodit komunikaci mikrokoleru PIC s EEPROM 93c46. Nemáte prosím někdo nějakou jednoduchou rutinku na tuto paměť v asm?
Děkuji moc Martin.
administrator: přejmenováno z "MC PIC a 93Cxx žádost o pomoc"
Už několik dní se pokouším rozchodit komunikaci mikrokoleru PIC s EEPROM 93c46. Nemáte prosím někdo nějakou jednoduchou rutinku na tuto paměť v asm?
Děkuji moc Martin.
administrator: přejmenováno z "MC PIC a 93Cxx žádost o pomoc"
Ale hej, trebars moja konstrukcia mikrozone.sk/pluginy/content/con … content.36
Teda Jaromíre jak si věděl, že to potřebuji na podobnou konstrukci jakou jsi mi poslal? No, nyní jsem zjistil, ze 93Cxx stačit nebude (malá kapacita), tak zkouším 25Cxx. Zatím také bez úspěchu. Na tvoje rutiny se podívám a zkusím to rozchodit. Předem děkuji za odpovědi na mé případné dotazy.
Díky Martin
Komunikaci s EEPROM 93c46 jsem už rozjel. Někdo mne uvedl v omyl, že pokud budu mít na sběrnici SPI připojen jen jeden obvod, nemusím se starat o CS a stačí ho dát na kladný pól napájení. Pokud ovšem budu chtít měnit obsah této EEPROM, budu muset s tímto vývodem čarovat, a v tom byl zakopaný pes. Ještě tednou děkuji Jaromirovi, že jako jediný mi odpověděl a nakopnul mne správným směrem.
Co mne ještě stále trápí je EEPROM ATMEL 25F1024. Podle všeho by s ní měl komunikovat PICKIT2. Pokud ji správně při pojím, a dám číst, načte mi to nějaká data, která se v malých detailech liší od čtení druhého. Pokud ji dám smazat, nebo něco vepsat nic se nestane. Nevím, kde dělám chybu.
Ahoj Martin.