Zdravím, kdo může udělat tři podprogramy pro 8052 + SD kartu tak, aby karta a procesor používaly formát přístupu FAT16?
Já na to nemám a tutoriály popisující tuhle činnost většinou v C-čku absolutně nechápu.
Potřeboval bych tři funkce, každou nejlépe jako samostatný acall:
-
soubor, blok dat (název = vždy 8 znaků, který si předtím uložím na adresy 10H-17H v interní RAM)by 8052 našel na SD kartě a skopíroval by ho do externí RAM, připojené k 8052 od adresy začátku ukládání tvořené hodnotami z adres 18h(H-byte) a 19h(L-byte) v int.RAM.
-
totéž, ale naopak: blok dat z ext. RAM (název bloku si předtím vložím na adresy 10H-17H v interní RAM) by se zapsal do SD karty - od adresy uložené na adresách 18h a 19h, o délce uložené na adrese 1AH v interní RAM. Délka by byla v kB, napr. 01=1kB 02=2kB, 0C=12kB… až po max. 40 = 64kB.
-
soubor s názvem 8 znaků z adr. 10H-17H předtím vložen v interní RAM by 8052 našel a odstranil.
Pro kartu mám vyhrazeny volné piny P3.2… až P3.7 (je mi jedno, které by se využily pro připojení SD karty) a karta nemusí využívat možnosti podadresářů. Podmínka je, aby to šlapalo ve FAT16.
Může mi někdo pomoct? Prosil bych konkrétní program, ne odkazy a návody kde co najít, nebo jak na to, atd…
Mnohokrát děkuji.