Zdravím.
Hraju si zrovna s PIC16F877A a chci naprogramovat PICku, aby komunikovala se zařízením, které ještě nemám k dispozici, přes RS-232 (přes USART). Jelikož ještě to zařízení nemám k dispozici, nemám jak otestovat, že opravdu vysílám správné data a že mi PICka reaguje na vstupní data.
Napadlo mě, že bych to mohl testnout, pokud bych naprogramoval druhou PICku, ale to se mi fakt nechce. Napadlo mě, že bych PICku připojil k počítači přes MAX232 a použil nějaký specializovaný SW, kde bych jednoduše nastavil třeba asynchroní přenos, 9600 baudů, Byte bez paritního bitu se stop a start bitem, atd. a komunikoval.
Moje představa je asi taková, že by software vypisoval všechna příchozí data (třeba jako ASCII nebo HEX) a bylo by možné také odeslat nějaký ten Byte. Tak co znalci, existuje nějaký taký software? Dík.
Ve Windows klidně hyperterminal , jak je uvedeno v předchozím příspěvku - je standardní součástí instalace Windows, v Linuxu např.GTKterm, minicom, případně i zcela bez software přesměřováním klávesnice a obrazovky(konzole) na port pomocí CAT .
administrator: příspěvek byl upraven
(zbytečná citace)
O Linuxu toho moc nevím, takže jsem v počítači hledal ten hyper terminal, ale nepodařilo se mi jej najít. Každopádně teď už to je jedno, zkoušel jsem toho Herkula a je super.
Stačí hledat hypertrm.exe. U Windows XP je Hyperterminal v Program Files (myslím že v c:\Program Files\Windows NT\hypertrm.exe") a u starších Windows byl, pokud si dobře pamatuji, přímo ve složce Windows.
Ja jsem kdysi dávno hrál s pokladními VFD displeji, připojují se přes COM k PC, a zkoušel jsem je přes různé programy na obsluhu COM portu, až jsem narazil na Herkules, cokoliv řeším s COMem, tak jedině přes Herkules. S hyperterminalem jsem s VFD nerozjel. A jedině díky Herkulesu jsem rozjel plotr.