DC/DC měnič PIC16F876 report naměřených dat (U a I) - chyba

Ta žlutá ti asi problikne, když to měří zisk PPT (DC 100%), protože podmínka tam není splněná. Počítal jsem s tím, že oddělovací dioda baterky bude ještě před děličem snímajícím její napětí jako je to v původním zapojení.
Zkus upravit podmínku: if (voltage < batvolts + 0.1) { // test if panels have enough voltage. Turn off PPT turn on yellow led if not and shut down driver output_high(PIN_C4); // turn off PPT turn on yellow led output_low(PIN_C3); // turn off FETs by clearing EN pin on FET driver delay_ms(1000); // delay to shut down } // this will shut system down if no more solar current else { output_low(PIN_C4); output_high(PIN_C3); }
Kdyžtak potom prubni přesunutí snímání napětí baterky až za diodu. Jesli má procesor BOD, tak ho zapni.

Ahoj, chci Vám všem moc poděkovat za pomoc v minulosti a po delší době se zde vracím o radu. Teď o víkendu jsem testoval DC/DC měnič a zjistil jsem, že nepracuje příliš správně.

Slunce svítilo celý den. Přesto byly baterky nabíjeny dost málo (myslím, že bude třeba zefektivnit proces dobíjení). Měl jsem zato, že když bude panel osvícen permanentně, tak že měnič bude baterky dobíjet plnou energíí, ale není tomu tak. Dobíjí chvilku, pak se vypne nebo hodně sníží průtok energie.

Když jsem navíc baterky zatížil, díky čemuž jim začalo klesat napětí, měnič to nereflektoval a napětí baterek mělo stále klesající tendenci. Takže se jen vybíjely a měnič je nanabíjel. Až teprve po odpojení měniče od panelu a jeho nového připojení začal dobíjet (ale zase omezeně - viz. výše).

V další fázi jsem zjistil, že při západu slunce a tedy vstupním napětí měniče 9V a výstupním měřeném na baterkách něco kolem 12V se měnič nevypnul.

Dnes k večeru zde přidám aktuální schéma a program v měniči.

Opravdu nejsem programátor, ale potřeboval bych ten program vyšperkovat, aby byl měnič co nejefektivnější. Samozřejmě pokud mi někdo pomůžete, nechci to zadarmo.

Děkuji, Kuba
schéma dcdc+prog.zip (545 KB)