Český překlad publikace PIC18 Assembly Language Programming

Vážení přátelé. Dnes jsem dokončil překlad, korektury a učesání textu assembleru pro PIC18 do češtiny. :smiley: Dříve se to bohužel nestihlo, jsem teď plně vytížen. Je konec roku. I teď sedím v Londýně.
Takže pokud bude zájem, ozvěte se.
PepinoCz

:arrow_right: administrator: přejmenováno z "ASSEMBLER PIC18 CZ"

I kdyz programuji jenom Atmely, moc tomuto cloveku dekuji, protoze preklad a korektura takoveto knihy tusim ze je to pres 400 stranek, je nad me usili. Pomuze urcite tem, kteri stoji o to zacit programovat s timto procesorem a kdo vi, treba z nekoho bude take takovy obetavy clovek
Diky moc

To DragonSoul:
Omlouvám se za nepřesnost, ale rád bych doplnil, že překlad, který jsem udělal není čtyřsetstránková publikace, ale pouze text, který zaslal Honza3 a má tuším 52 stránek. Já jsem použil Ariel fonty a o trochu menší obrázky, když jsem je překopal, takže výsledný dokument má pouze 44 listů v pdf. Nicméně po obsahové stránce není nijak ošizen a odpovídá originálu. Originál je v tématu, které se zabývá překladem anglické literatury.
Dík za pochopení.
PepinoCz

Do konce týdne bude hotová webová stránka, na níž bude možné překlad zakoupit. Obchodní záležitosti vyřizuje PepinoCz, web bude pod záštitou fóra mcontrollers.com.

Omlouvam se, ze tento prispevek je bez diakritiky, ale muj netbook s Linuxem stavkuje a v internetove kavarne Anglicane nepouzivaji hacky a carky.
Do konce tydne vyskubnu z textu asi tri stranky, ze kterych budete moci posoudit kvalitu prekladu. Kompletni text videl zatim pouze administrator techto stranek. Pozadam ho, aby byl tak laskav a napsal sve hodnoceni. Text je zpracovan v pdf. Namaloval jsem vsechny obrazky znovu, doplnil je ceskymi texty. Taktez jsem prelozil a znovu zpracoval vsechny tabulky a programy. U programu jsem prelozil komentare. Kde nebylo vhodne, jsem neprekladal navesti, ale jinak 99,5 % je v cestine. V nekterych castech textu jsem nasel chybky, takze jsou odstraneny. Paradoxem je, ze stejna chyba je v datasheetu od Microchipu, takze autor to opsal. Ja to nechtel jen zkopirovat a pokud to bylo v mych casovych moznostech, tak jsem to opravil. Jinak text je pomerne suchy a protoze je to vytrzene z nejakeho dila, tak mohou uniknout nektere souvislosti. Tyka se to predevsim pasazi s direktivami a absolutnim a premistitelnym kodem z hlediska spojovaciho programu (linkeru). Pokud budou nejasnosti, mohu pripadne otazky eliminovat, bude-li to z casoveho hlediska mozne.
Zdravim z Londyna. PepinoCz

PepinoCz: Výborně, už se těším. Bude alespoň před vánocema co číst. Plánuješ časem přeložit i zbytek?

Admin: Už se taktéž těším.

Předpokládaná cena?

Nemam problem neco prelozit. Je to jen o tom, zda o tyto veci bude zajem. K smrti nerad delam zbytecnou praci. Dival jsem se na nektere publikace, ktere probehly forem a je to jen o tom, o co bude zajem. Par veci jsou sice jen opsane datasheeety, ale je tam ipar peknych kousku. Pockam ale na to, jake budou ohlasy po precteni, assembleru. Vse zalezi na vas, zda budete spokojeni. Pak bych znovu doporucil prispendlene tema a otevrel diskuzi, co vlastne bude to nej.
Jinak mam peknou publikaci o zakladech PICU, je to takova obecna prirucka a je zamerena na stredni radu, tj. 16F, ale spousta veci se prenasi i na hi-end 18F a ma to cca 300 stran. Ale pockam si na vase reakce.

Nemohl by jsi sem uvolnit ukázky z těchto knih? (1 nebo 2 stránky)
Jen aby jsme si je mohli ohodnotit. ( … chápej: na ně navnadit :smiley: )

Tuto diskuzi prosím směřujte do tématu Překlad anglické literatury Microchip. Toto téma je pouze o publikace PIC18 Assembly Language Programming.

Zdravím všechny už z ČR. Jak jsem slíbil, přikládám soubor se třemi náhodně vybranými stránkami překladu. Nechť nikoho nemýlí, že nenavazují na sebe. Je to vybráno z hlediska různého obsahu na jednotlivých stránkách. Jsou to listy 1, 4 a 19.
Info pro admina: Během dopoledne Ti pošlu kompletní text, jak jsem slíbil ve finální úpravě a požadované info z emailu, který jsem přečetl. Mám za sebou cestu asi 48 hodin, díky “(ne)schopnosti” British Airways. Nakonec záchrana od Student Agency a 18 hodin autobusem. Jdu si odpočinout.
Ukazka.pdf (339 KB)

Děkuji všem, kteří se zasloužili o to, aby vznikl tento dokument a doufám, že vám pomůže ať v práci nebo koníčku.
Přeji mnoho úspěchú a zábavy a vše nejlepší do roku 2011.

PepinoCz

Chtěl bych se ještě vyjádřit k otázce autorských práv překládaných publikací, aby zde nikdo neměl nějaké pochybnosti o nekalé činnosti. To, co bylo dosud zveřejněno, tj. české vydání Assembleru pro PIC18 je vytaženo z publikace PIC Microcontroller: An introduction to software and hardware interfacing od autora Han-Way Huang Ph.D. Tento výtah byl zpracován s laskavým souhlasem pana Han-Way Huang, který tuto činnost nejen povolil, ale i uvítal, protože byl informován o stavu technické literatury v ČR. Pro vaši informaci je to odborník přes různé řady mikrokontrolérů a je profesorem na Iowa State University. Původně jsem měl souhlas k překladu vybrané části jeho knihy a v současné době mohu zpracovat kompletní dílo, ke kterému mám též nově souhlas.
Momentálně však řeším jinou publikaci, takže k tomuto se dostamu později.
Doufám, že toto vysvětlení bude všem postačovat.