Zdravim. Mam problem s casovacom TMR1 pracujucim v rezime timer. Mam nastaveny nulty bit T1CON, mam nastaveny INTCON, mam nastaveny PIE1. Ide o to ze aj ked pretecie TMR1 nevyvola sa prerusenie. Flag v registri PIR1 je nastaveny, ale program to jednoducho ignoruje a pokracuje v chode bez skoku na vektor prerusenia. Myslel som ze ide o chybu v mplabe, ale ani s aktualnou verziou to nefunguje. Ma niekto skusenosti s TMR1? Je mi to totiz moc podozrive. Ak bude treba - dam aj kusok programu v asm… Dakujem
Velmi pekne dakujem. PEIE veru aktivovane nemam. Ale ani som na to nevidel dovod - ani v datasheete som sa o tom pri TMR1 nedocital. Mal som za to ze PEIE aktivuje periferie. Fakt dakujem - zas som o nieco mudrejsi…
jeste doplnim, bit PEIE se musi nastavit jenom pro preruseni od PERIFERII
do PERIFERII patri : (zalezi na PICu)
Paralerni port
A/D
USART
SSP
CCP1
TMR1
TMR2
EEPROM
.
PEIE neplati pro:
TMR0
RB0/INT
RB<7:4>
osobne sem este nepouzil preruseni od periferii , me to netrklo ze to bude PEIE
Petr - ta tabulka to si ty zvyraznoval nie? Ja pouzivam klasicky anglicky datasheet - ale ako vidim dakde bude k dispozicii aj jeho prelozena verzia? Nie ze by to bolo nutne, ale potesi tych co jazyky nemaju v naplni prace. Ked som kukol do mojho DS - tak tam bola ta tabulka ale bez zvyraznenia registrov - cize bity su tam vseobecne vsetky uvedene. Preto som tomu nevenoval pozornost… Este raz dakujem