BTM-112 a komunikace s telefonem

Preji hezky den.
Zkousel nekdo komunikaci mezi timto modulem a telefonem, ktery podporuje bluetooth (Android)?
Myslite ze je to teorieticky mozne rozchodit?

Cau, rozchodit SPP neni obcas problem ani s “nechytrym” telefonem, ale nepovedlo se my to rozchodit na HTC, tam to bez nejakyho prehrani FW nejde (nepovedlo se ) u samsungu by nemel bejt problem ,
s ostatnimy profily nemam skusenosti

jo s modulama HC05/6

Diky.
Staci mi vedet, ze reseni existuje, ja uz na to nejak prijdu… :slight_smile:
I kdyz vzdycky se najde nejaky “blb” ktery nevi, ze to nejde a vymysli to :slight_smile:

Tak super, první vlaštovka.
Pomocí BTM-112, AtMega8 a telefonu s Androidem se mi podařilo ovládat 3 diody na portu D. Na androidforu moc nepomohli, ale nastesti strejda googl uz jo.

a s jakym typem telefonu ? se podarilo

Xperia Arc S. Vytvoril jsem Android aplikaci podle prikladu z googlu, ktera podle mne musi fungovat na kazdem telefonu. Ale nejsem expert…

To zní zajímavě. Možná časem (nemám ani funkční základ té svítilny), si udělám ovládání svítilny přes BT pomocí androidího mobilu, který ještě též nemám. :wink:

Ja si zase skusim udelat auticko na BT ovladani.
Manzelka sveho casu koupila takovy ten roboticky vysavac cca za 500, chvilku si s tim hrala a potom uz jsem to zdedil k rozebrani a vyzkumu…
Ovladani tve svitilny pomoci BT se mi zda drahe a neprakticke, ale pokud si to chces zkusit, tak hodne stesti…

To bylo jen takové přemýšlení nahlas. Vážně uvažuju dálkové ovládání modulem 433Mhz. Ten tvůj případ mě jen inspiroval, že by to mohlo být zajímavé tu svítilnu ovládat mobilem. Zatím můj projekt stále je v zárodečném stádiu a “bonusové” funkce přijdou na řadu jako poslední, pokud se na ně vůbec dostane řada.