Nu, to byla rychlost. Objevil jsem první nedostatek. Při instalaci se vyhněte instalaci do adresáře s českou diakritikou !!!
Jinak se Vám pak nepodaří zkompilovat ani jeden projekt. (viz obrázek)
Jinak další zjištění:
Veškeré helpy a tutorialy zobrazuje přes prohlížeč z internetu. Prostě je v sobě nemá
Lze importovat projekty z AVR Studia 4 a to ve “File->Iport AVR Studio 4 Projekt”
EDIT: a to včetně ASM projektů.
Instalace SP3 na XP je snad už několik let samozřejmostí ne?
Ať bys měl jakoukoli verzi WXP, SP3 bys měl bez problému dostat pomocí nLite do instalačky (takhle si modifikuju všechny win k obrazu svému - ze školy mám všechny verze, i DOS ).
S tou diakritikou - to by soudruzi jistě rádi věděli .
Radši počkám na verzi, která nekončí nulou (jako u všech programů), obvykle vyjde v krátké době po té úvodní .
Instalace SP3 na XP je snad už několik let samozřejmostí ne?
Ať bys měl jakoukoli verzi WXP, SP3 bys měl bez problému dostat pomocí nLite do instalačky (takhle si modifikuju všechny win k obrazu svému - ze školy mám všechny verze, i DOS ).
S tou diakritikou - to by soudruzi jistě rádi věděli .
Radši počkám na verzi, která nekončí nulou (jako u všech programů), obvykle vyjde v krátké době po té úvodní .
Po konverzi asm projektu se v zaváděcím souboru uloží cesta,
se kterou si kompiler nemusí vědět rady. (viz obrázek červená šipka)
Je nutné ji upravit dle skutečnosti. Pokračujte po modré šipce.
no podle me sp3 vyresil bezpecnostni diry tim ze nesmyslnyma dotaza furt dokola a zdvojnasobenim padu nastval uzivatele tak ze preinstaloval na W7…ach jo ja chci v praci linux:(
Jak vidno, pouze v jednom případě je velikost HEX souboru větší.
U zbytku mých projektů je to obdobně.
Nový kompiler je prostě o pár chlupů výkonnější.
Pro jistotu jsem porovnal i výstup z asm projektu, ale nikoho asi neudiví,
když budu konstantovat shodnou velikost.
Praca s DRAGONom nie je boh vie co, Simulator detto.
pockal by som cca 1-2 roky. Okrem toho ten mohoch (VS2010) na ktorom to postavili je des. To radsej 4.18 alebo VMlab.
Ahoj všichni,
tak máme ofiko verzi AVR Studia. Jak jste spokojeni? Ptám se proto, že bych chtěl přejít z 4-kové verze a ohlasy na betu nebyly povzbudivé.
Díky za každou reakci, D.
Určitě jsi měl vypnutou optimalizaci překladu, toto se mi také stalo. Na nové AVR studio se ptám především proto, že používám doposud pod 4-kovým, emulátor JTAGICE a oficiální zdroje uvádí podporu až JTAGICE mkII. 5-ka se mi líbí, že už konečně vypadá a pracuje jako programátorské prostředí s pokročilým editorem., což se o minulé verzi říci nedalo. Pokud ale nebude podporovat JTAGICE, ztrácí pro mě smysl, protože kvůli lepšímu editoru nebudu kupovat nový HW.
Máš pravdu, teraz mi to hodilo nejake 86Byte… dik za info…
EDIT: A da sa niekde nastaviť , aby ta optimalizacia ostala zapnuta? nechce sa mi pri každom projekte nanovo nastavovať optimalizáciu…
EDIT2: Ešte mi tam chýba AUTOSTEP, ale možno to len neviem nájsť…
EDIT3 No neska som skusil pripojiť k AVR Studiu 5 svoj BiProg H.W. 2.1 (na USB porte) a neviem prečo? ale nejako nechce komunikovat. Mám správne nastavený COM port aj rýchlosť na ňom.
Priložené screeny chýb. Prosím teda týmto o pomoc, čo s tým. Ešte s AVR Studio 4.18 to ide v poho. Vopred dík za akúkoľvek radu. (Teda naozaj neviem, čo som zasa blbo nastavil… ale help k AVRS5 moc nepomohol )