Atmega1281, jak programovat, úplné začátky

Takže: Pokud jsi úspěšně nainstaloval USB drivery a spojil jsi se s modulem, tak to znamená, že ATmega není prázdný, ale cosi obsahuje. Když bys trošku pohledal co o tom píše Atmel, tak by ses dozvěděl, že všechny tyto moduly obsahují něco z “The Ranging Toolbox (RTB) firmware package”, tzn. **s programátorem či JTAGem na to vůbec nechoď! **Hrozí, že si ten firmware v procesoru poškodíš.

Nastuduj si, jak ten modul komunikuje dle ZigBee specifikace (je to poměrně vysokoúrovňová komunikace, proto USB atd), a komunikuj s ním tak, jak se má. V datasheetu jsou na stránce 1-4 uvedeny nějaké “related documents”, a Atmel na svých stránkách má Application notes (je třeba na ně přepnout, pod obrázkem je “roletka”)

en.wikipedia.org/wiki/ZigBee
tablix.org/~avian/blog/archi … t_modules/
atmel.com/products/microcont … =documents

Závěrem si neodpustím - proč se pouštíš do takové už poměrně pokročilé věci, když ani pořádně netušíš, co přesně procesor je a jak funguje, a za půl roku ses nebyl schopen nikam pořádně posunout (myslím to vážně, není to rýpání, ten důvod by mě opravdu zajímal)? Nebylo by lepší koupit si nejdřív třeba Arduino Mega 2560 s hodně podobným procesorem, a tam si to trochu osahat (a pak přes něj s tím modulem třeba i komunikovat)?