ATmega: čítač impulzů - dva zdroje signálu

Zdravím,
mám na vás menší dotaz. Potřeboval bych poradit ohledně čítání impulzů. Využívám uP ATmega. Práci s čítačem si myslím, že znám. Můj problém ale je, že mám dva zdroje impulzu. Při příchodu jednoho signálu potřebuju přičíst 1 a při příchodu z druhého signálu 1 odečíst. Při příchodu z obou se nepřičte nic.
Děkuji za raddy.

:arrow_right: administrator: přejmenováno z "čítač impulzů"

Asi bych to řešil přes ext. přerušení. V obsluze jednoho čítač tvořený globální proměnnou zvednout, v obsluze druhého čítač snížit. Tím se automaticky vyřeší stav,při příchodu obou nic, teoreticky oba signály se naráz objevit nemohou - vždy tam bude nějaký rozdíl - ns nebo ps.

Záleží jak rychle mohou půlzy chodit po sobě - zda to bude obsluha přerušení stíhat.

To kto Ti pradil takuto podmienku? To je uplna capina. Taky stav nikdy v zivote nenastane. Mozes akurat oba signaly zluzit v hradle XOR a za neho dat nejaky RC clen, ktory vyfiltruje nejake peaky v casovej tolerancii radovo desiatok az stovak ns. A s tymi hradlami by sa dalo porobit co to dalsie.

Ale radsej normalne napis na co to ma byt, nech Ti mozeme normalne poradit.

Děkuji za reakce.
Když sem se více zamyslel nad řešeným problémem, tak je jasné, že zaráz signály nepůjdou.
Takže jen musím řešit problém, že při přičítání pulzů to jde jen do určité hranice, ve které se to musí zastavít.