AtMega a TMP36GT9Z - I2C teploměr ukazuje špatné hodnoty

Preji hezky den.
Hraji si momentalne s timto teplomerem ale protoze se to chova divne, mel bych par otazek.
AtMega je nakonfigurovana spravne pro cteni z analogu na interni referenci 2.56V. Odzkouseno se 2 nabijecimi bateriemi, ATMega dava 1.77V coz bylo potvrzeno i merakem.
Dale jsem zapojil gme.cz/teplotni-cidla-s-analogovym-vystupem/tmp36gt9z-p530-093/ tak ze na nozicku 1 jde +5V, nozicka 3 je zapojena k zemi a nozicka 2 na Analog.
Pri mereni mi to ukazuje 350mV. Po prepoctu z datasheetu by teplota mela byt 25 - (750-350)/10 = 25-40 = -15 stupnu.
Realna teplota by mela byt kolem 21 stupnu.
Meril jsem TMP36 i merakem a ukazuje cca 350mV.
Ty teplomery mam 3 a chovaji se vsechny stejne. Mohl jsem je merenim znicit?

:arrow_right: administrator: přejmenováno z "AtMega a TMP36GT9Z"

No ved predsa z nameranej teploty -15°C jasne vyplyva, co sa stalo. Teplomer Ti zamrzol :slight_smile:

Ale vazne. Podla grafu teplote 21°C zodpoveda cca 700mV. Z toho by mi vyplyvalo, ze vystup Ti pravdepodobne kmita v striede 1:1. Skus signal zmerat osciloskopom, pripadne pouzi aplikacnu poznamku podla Figure 35 a do serie s vystupom das odpor 680, pripadne 820R. Predpokladam, ze napajanie mas istene predpisanymi kondikmi v bezprostrednej blizkosti teplomera.

Ahoj.
Osciloskop je pro mne stale nedosazitelna vec, nicmene jsem pripojil kondenzator 0.47uF mezi 1 a 3 a 2 jsem propojil pres odpor 1k k analogu a zaclo to zniceho nic fungovat.
Diky moc.
Holt je potreba ty datasheety cist od zacatku do konce…

Mozem Ta uistit, ze to nebolo “znicoho nic”, ale zo spravneho zapojenia a trochu rozmyslania :slight_smile:.

Ak by si rozmyslal nad osciloskopom, viem Ti na zakalde vlastnej skusenosti odporucit DSO QUAD. Mam ho vyse roka a som celkom spokojny.

Prajem vela uspechov.

Jako osciloskop by mohl dobře posloužit i softwarový osciloskop využívající zvukovku PC, např. zeitnitz.de/Christian/scope_en