Dobrý den, mám na Vás trochu více otázek.
-
když mám** prázdný** miroprocesor 89C51 a přivedu na něj napájení(klasicky pin 40 +5V pin 20 0V) co by se mělo stát? ve
škole nám říkaly že by se na vsech bránách mela nastavit +5V ale není tomu tak. nekde se nastavilo 0.5V a nekde 2.5V
uplně náhodně. -
mikroprocesor 89C51 popřípadě 89C2051 se musí “zapínat”? slysel jsem neco o tom že se na Reset privede pulz +5V, je to pravda?
-
V čem se liší 89C51 od 89C2051? liší se jenom v počtu pinů a velikosti pameti nebo i v něčem jiným?
-
naprogramoval jsem ve škole 89C51 timto programem:
mov R0,#0
mov R1,#0
mov R2,#6
clr P0.0
setb P0.1
clr P0.2
mov P1,#170
smycka:
cpl P0.0
cpl P0.1
cpl P0.2
mov A,P1
cpl A
mov P1,A
pozastav:
djnz R0,pozastav
mov R0,#0
djnz R1,pozastav
mov R1,#0
djnz R2,pozastav
mov R2,#6mov A,P2
cjne A,#170,smycka
mov A,P2
cjne A,#170,smycka
end;
LED na pinu P0.0-2 a P1 by mely zhruba po vteřině blikat. ale když pripojím napájení a kristal -mám 9.2MHZ a k němu
pripojený kondenzátory 33pF na zem. led blikají asi rychlostí 8kHz velice náhodně. Po ipulzu za reset led zmateně blikají
0.5-2sekundy potom se ustálý ve velice náhodném sledu s náhodnými stavy 0-5V. K čemu tam jsou ty kondenzátory? když je
vyndám tak to bliká stejně zmateně jako předtím. Má tam být 33pF?
-
jde na mikroprocesor přivádět pulzy treba po vteřine a tak lépe kontrolovat co dělá?
-
**Jakým způsobem se maže 89C51? **
-
Jakým způsobem se programuje 89C51? na piny P2.6, P2.7, P3.6, 3.7 se privede 1. Bajt a zároveň se nastaví adresa na
kterou se chce zapsat(ale to nevím kde) a jeste se nastaví nejakej pin pro zápis a to se zapíše do pameti? sebo se to děje
jinak? a k čemu je tam pri programování krystal?
Lze ho naprogramovat teoreticky na kontaktním poli?
existuje něco jako **echo **mikroprocesoru? privedeme pulz a on se ozve co je to za typ?
-
lze mikroprocesor naprogramovat “ručně-manuálně”?
-
lze zapsat 5 bajtů a po chvíly daších 5? popřípadě po odpojení napájení?
Děkuji Vám za odpovědi, jestli mi odpovíte jste pro mě “bůh”.
administrator: přesunuto ze sekce “Programátory”