Chtěl bych se zeptat (jen doufám ze se to tu již neřešilo,ale snažil jsem se vše projít) Pokouším se rozjet kapacitní převodník AD7746 po I2C a protože jsem tuhle komunikaci nikdy nepoužíval emuluji to na PIC SIMULÁTORU IDE jako čteni z EEPROM 24c256. Nemá někdo zkušenost s HW komunikací?. Na SW mi to jede ale při HW čekám na příznak z PIR1,SSPIF který prostě nenastane… Děkuju
skus to takto, nečekej na SSPIF ale po vyvolání SEN čekej na jeho nulování. Když nastavíš SEN tak po dokončení Start signálu se bit SEN automaticky nuluje, tak tam po vyvolání SEN švihni podmínku na čekání kdy se tento bit nuluje.
A v zapojení to taky není moc stabilní, vypadává komunikace. Zkoušeno na MCP9801, DS1631 a DS75. Lepší a určitě spolehlivější je čekat na PIR1,SSPIF, které ti zajistí např. i přijetí ACK od zařízení a nemusíš se o to starat.
Odzkoušeno v reálu a funguje to bez problému i při čekání na PIR1,SSPIF. Je to chyba simulátoru který neumí simulovat HW komunikaci I2C. Funguje pouze v emulované verzi což je kostrbaté. Děkuju za radu, bylo opravdu nutné to zkusit na " ostro " .