forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
Návod na plošné spoje pomocí plotru Aritma 0512
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... , 15, 16, 17  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Ostatní
 
Anonymní






PříspěvekZaslal: 16 říjen 2012, 14:32    Předmět: Citovat

Ahoj, chtěl jsem se zeptat jestli je tato technologie výroby plošných spojů tak dobrá nebo už je překonaná a jsou lepší. Uvažuji o koupi aritmy. Díky
Návrat nahoru
 

 
DragonSoul
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.3.2010
Příspěvky: 517
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: 16 říjen 2012, 15:17    Předmět: Citovat

Ahoj.
Docela jsem se nad tim zamyslel a prisel jsem na to, ze Aritmu radeji nekupovat. Zde vysvetlim me duvody ale klidne nekdo jiny muze uvest protiduvody proc ano.
Nejdrive nevyhody Aritmy
1) Dnes uz se Aritma blbe shani, vcetne nahradnich dilu, pokud se tedy neco pokazi, je obtizne nalezt nahradu, stene jako je obtizne koupit Aritmu ve slusnem stavu za slusny peniz. Co takhle koukam, tak nekteri se opravdu te ceny neboji.
2) Kvalita je zavisla na kvalitnim ocisteni cuprexitu a na kvalitnim peru. Vzhledem k tomu ze ma vyroba je tak 1 DPS do mesice, obavam se, ze by mi fix neustale zasychal. Muzu se ovsem mylit, nekteri lide davaji fix do lednice a vydrzi jim tak dlouho.
3) Asi by mi nevyhovoval ten kraval a to tukani pera.
4) Vytvoreni slozitejsiho DPS muze trvat ruzne dlouhou dobu od 5 minut do 1 hodiny.
5) Nekteri lide maji problem rozchodit komunikaci s pocitacem.
Vyhody:
1) Urcite by se mi libilo koukat se na to jak to maluje Smile
2) Neni potreba osvicovat vyvolavat apt.
3) Jednoducha reprodukovatelnost vysledku

Ja osobne jsem se vydal fotocestou a zacnu opet nevyhodami
1) Kvalita predlohy je zavisla na kvalite tiskarny. S nekterymi tiskarnami nelze udelat kvalitni predlohu.
2) Je potreba miti zdroj UV zareni - skodlive pro oci
3) Misto jedne lazne s FeCl3 je potreba mit jeste druhou pro NaOH.
4) Mit temnou komoru
5) Nutnost pouzivat fotocuprexit, nebo si jej delat sam (docela slozak narocny na bezprasne prostredi)

Vyhody
1) Rychle vytvoreni DPS i velmi sloziteho motivu
2) Dle meho vetsi presnost a moznost delat s tencimi caramy a mensimy soucastkami.
3) Nezavislost na cetnosti pouzivani

Tak se zamysli a vyber si.

_________________
Hodne se ucim (delam hodne chyb).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Anonymní






PříspěvekZaslal: 17 říjen 2012, 10:36    Předmět: Citovat

Ok tak plotr asi opustím a zůstanu u ručního kreslení. Plošňáky dělám jen občasně, ale už mě nebavilo to překreslovat ručně. Tak proto jsem hledal jinou možnost a uvažoval o plotteru. A právě fotocesta se mi zdá náročná (tím náročná myslím nutnost mít fotocitlivé plošňáky popřípadě na obyč nanášet fotocitlivé vrstvy...) a zdouhavá (tím náročná myslím na hodně bodů postupu, tj. osvit, vyvolání, vyleptání) Sad Ale asi mi jiná možnost nezbyde než přejít na fotocestu. Díky za radu a info
Návrat nahoru
 

 
romkrk@seznam.cz
Anonymní





PříspěvekZaslal: 22 červen 2013, 0:55    Předmět: prosba Citovat

Zdravím,
němá někdo prosím oskenovaný manuál na plotr Aritma 0516. Potřeboval bych ho rozchodit. Děkuji.
Návrat nahoru
 

 
KiFi
Nováček
Nováček


Založen: 6.1.2014
Příspěvky: 2
Bydliště: Vsetinsko

PříspěvekZaslal: 06 leden 2014, 21:43    Předmět: Citovat

Zdravim vespolek. Zije to tu jeste? Je to tak tri tydny, co jsem nasel pod tunou prachu Aritmu 512. Bez prislusenstvi. Umim ji ovladat, umim nacist *.brd z Eagle a pracuju na generovani HPGL Aritme na miru. Muj problem je, ze nemam cim psat (0.2 az 0.3 mm). Poradi nekdo sve zkusenosti?

Ad Aritma 0516: Fotky (streva) by nebyly? Respektive, nefunguje elektronika, nebo jde o komunikaci po kabelu? Smile

_________________
Prisel jsem, videl jsem... Prijdu zas a uvidim
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Kosta
Anonymní





PříspěvekZaslal: 27 únor 2014, 16:20    Předmět: Citovat

Pokud by měl někdo zájem se zbacvt plotru Minugraf, Colorgraf, XY41xx, nebo jiného nechť mi dá vědět na kosta@mcu.cz
Návrat nahoru
 

 
Satanda
Anonymní





PříspěvekZaslal: 20 květen 2014, 19:57    Předmět: Tiskne jen začátek velkých souborů Citovat

Dobrý den,

sehnal jsem plotter Aritma 0512 právě pro kreslení plošných spojů, ale s ním problém. Plotter nechce tisknout velké HPGL soubory. Když dám vytisknout jednoduchou pěticípou hvězdu, tak plotter vykreslí bez problémů. Pokud ale edituji daný soubor PLT s hvězdou a zkopíruji instrukce jazyka HPGL zhruba 5x, tak aby plotter nakreslil tu samou hvězdu 5x, tak se při třetím kreslení zasekne a nakreslí nesmyslnou čáru a konec. Prostě malé soubory jsou bez problémů, velké ne.
U velkých souborů se provede jen pár prvních instrukcí, pak se sekne, nebo kreslí nesmysly.

Jinak veškeré funkce Aritmy se zdají být funkční a dokonce i vlastní self-test (vykreslení zkušební stránky z paměti Aritmy) proběhne bez problémů. Kabel mezi Aritmou a PC mám zapojenáý dobře. Tisknu přes příkazovou řádku z Windows XP. Com port je nastavený 9600, 7 bitů, sudá parita, 1 stop bit, Xon/Xoff. Zkoušel jsem i různá nastavení Com portu, ale vliv na tisk velkých souborů to nemá.

Tímto Vás prosím o radu, jestli nevíte, kde by mohl být problém.

Mockrát děkuji za pomoc.

S pozdravem,

Stanislav Kučera
Návrat nahoru
 

 
honza3
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.1.2008
Příspěvky: 1160
Bydliště: Přerov

PříspěvekZaslal: 21 květen 2014, 5:21    Předmět: Citovat

Je největší pravděpodobnost že HPGL má instrukci, která Aritmu "zblbne". S tímto jsem se setkal taky u "cracknutého" Eaglu.
Už sem dlouho nic nekreslil, ale co si matně pamatuju, byl tam skok na souřadnice, které Aritma nemá, nebo instrukce, kterou neumí.

Zkus přiložený soubor. Je poslední co jsem dělal. Sice jsou v něm chyby, ale na pokus to stačí.



HodinyBIG.hpgl
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  HodinyBIG.hpgl
 Velikost:  206.88 kB
 Staženo:  177 krát

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
Satanda
Anonymní





PříspěvekZaslal: 21 květen 2014, 7:24    Předmět: Citovat

Špatnýma instrukcema nebo souřadnicema to není. Jak jsem psal, mám jeden HPGL na kreslení jednoduchého obrysu pěticípé hvězdy. Jednu mi to vytiskne bez problémů, ale pokud kód zkopíruji, tak aby to tisklo těch hvězd více několikrát za sebou, tak se zhruba při třetím kreslení hvězdy sekne a nakreslí nesmyslnou čáru a zastaví se, přitom se rozbliká LEDka Error a střídavě zablikají LED A3 a A4. Vypadá to na komunikaci COM portu, zkusím asi tisk přímo z DOSu.
Návrat nahoru
 

 
Satanda
Anonymní





PříspěvekZaslal: 21 květen 2014, 9:13    Předmět: Citovat

Zkoušel jsem soubor "hodinyBIG.hpgl" a stále to samé, po pár sekundách kreslení to začne blbnout.
Návrat nahoru
 

 
Satanda
Anonymní





PříspěvekZaslal: 21 květen 2014, 9:42    Předmět: Citovat

Zkusil jsem tisk přes program "Plotter", který je ke stažení z první stránky tohoto tématu a to FUNGUJE! Kde by mohl být problém, že mi to netiskne přes příkazovou řádku?
Návrat nahoru
 

 
Satanda
Anonymní





PříspěvekZaslal: 21 květen 2014, 9:55    Předmět: Už jsem na to přišel Citovat

COM port musím mít nastavený takto:

Rychlost 9600,
Datové bity 8,
Parita žádná,
Počet stop-bitů 1
Řízení toku Hardware

Dokonce ve WINXP fungují ovladače pro Roland DXY1200 bez problémů.
Návrat nahoru
 

 
honza3
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.1.2008
Příspěvky: 1160
Bydliště: Přerov

PříspěvekZaslal: 21 květen 2014, 14:17    Předmět: Citovat

Asi co kus to originál:D
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
Satanda
Anonymní





PříspěvekZaslal: 21 květen 2014, 21:06    Předmět: Redukce na fix Citovat

Nevíte někdo, kde koupit redukci na uchycení fixu Centropen?
Návrat nahoru
 

 
TomasY
Anonymní





PříspěvekZaslal: 08 červen 2014, 19:41    Předmět: Citovat

Jsem tu nový, tak mě hned nekamenujte.
Válí se mě ve skříni AMAGRAF 0517 což je nějaká verze plotru ARITMA. Přemýšlel jsem - upravit mu elektroniku ovládání motorů na standartní povely " STEP / DIR a ENABLE jako se používá u CNC strojů. Potom to ovládat třeba MACH3 nebo podobným softem.
Zdravím Tomáš
Návrat nahoru
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Ostatní Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... , 15, 16, 17  Další
 
Strana 16 z 17
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2017 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)