forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
Dallas DS89C450 - IR vysílač (C - keil), rozblikání LED
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> 8051 / 8052
 
polgis
Účastník
Účastník


Založen: 27.3.2011
Příspěvky: 18

PříspěvekZaslal: 04 duben 2011, 1:06    Předmět: Citovat

a jak by si řešil dekodování?Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
piityy
Profesionál
Profesionál


Založen: 1.4.2008
Příspěvky: 2139

PříspěvekZaslal: 04 duben 2011, 1:14    Předmět: Citovat

Nijak. Koupil bych přijímač, ze kterýho ty data přímo polezou Wink.
http://www.tme.eu/cz/katalog/#id_category%3D112305%26cleanParameters%3D1%26path%3D%3B100327%3B100140%3B112305
http://cz.farnell.com/infrared-receivers
Třeba tu o jednom padla zmínka: http://forum.mcontrollers.com/viewtopic.php?t=2131
Pokud to chceš na přenost dat mezi dvěma mcu, tak na to jsou určeny ir transcievery. http://cz.farnell.com/infrared-transceivers
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
polgis
Účastník
Účastník


Založen: 27.3.2011
Příspěvky: 18

PříspěvekZaslal: 04 duben 2011, 2:02    Předmět: Citovat

ok, diky..
jinak by to mělo být něco jako univerzální dálka, kterou budu řídit ještě přes BT modul, třeba ze SW v PC...

snad ..Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
polgis
Účastník
Účastník


Založen: 27.3.2011
Příspěvky: 18

PříspěvekZaslal: 06 duben 2011, 15:44    Předmět: Citovat

tak ještě bych se chtěl poptat k tomu kodování:

zkoušel jsem blikat na přístroj (satelit od philipsu), ale nechce se mu reagovat.. RC5 by snad měl umět (v tom si taky nejsem úplně jistej)

mohli byste prosím někdo zkontrolovat můj pseudokod? (hlavne nastaveni timeru)

HW: přes odpor (330) oteviram tranzistor BC639 a tam spínám HSDL-4220 diodu + odpor (9) se zemí..



rc5.c
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  rc5.c
 Velikost:  2.41 kB
 Staženo:  339 krát

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
piityy
Profesionál
Profesionál


Založen: 1.4.2008
Příspěvky: 2139

PříspěvekZaslal: 06 duben 2011, 17:21    Předmět: Citovat

Ve tvém případě už to není pseudokód, ale jen kód - jde (měl by jít) přeložit Smile.

Každopádně nemá moc smysl do toho koukat jak husa do flašky. Připoj to na osciloskop nebo analyzer, skontroluj časování a jesli to vůbec bliká.
Ty s hw moc nekamarádíš viď. Časování řešený tímle způsobem nebude moc přesný, ale jesli to vezme přijímač tak budiž. Druhá věc je zda bude takhle vygenerovaná rychlost přenosu v toleranci pro dekodér přijatých dat (vpodstatě uart).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
polgis
Účastník
Účastník


Založen: 27.3.2011
Příspěvky: 18

PříspěvekZaslal: 06 duben 2011, 20:33    Předmět: Citovat

tak přeložit to jde (i když jsem tenhle pseudokod ( Smile ) trošku pro publikování tady ořezal) .. diody taky bliká...

noo.. s tím časovačem právě:) to teda moc nekamarádím no .. a proto jsem tu čekal nějaký nápad jak to vyrobit líp:)

ď
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
piityy
Profesionál
Profesionál


Založen: 1.4.2008
Příspěvky: 2139

PříspěvekZaslal: 09 duben 2011, 21:33    Předmět: Citovat

Minimálně na generování nosné (36kHz) je timer více než žádoucí. Na začátku vysílání ho jen spustit a pak dle potřeby čekat na jeho přetečení (uplynutí 27.8us). Čekání na uplynutí doby sepnutí (25-33%) pak lze provést dalším timerem nebo i programově (buď sw smyčka požadované délky nebo jen sledovat timer generující nosnou a čekat na dosažení požadované hodnoty).
Zkusim to nějak došolichat, ale nemám na čem testovat, takže si budeš muset nějak poradit.

Mimochodem - je ovládané zařízení opravdu na 36kHz? Nosných se používá víc.


Naposledy upravil piityy dne 09 duben 2011, 23:10, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
piityy
Profesionál
Profesionál


Založen: 1.4.2008
Příspěvky: 2139

PříspěvekZaslal: 09 duben 2011, 22:16    Předmět: Citovat

citace:
"xtal = 11.0592e6 / 12 => T = 1,01us"
Tvůj mcu má jednocyklový jádro. Seš si jistej, že timery čítají 1/12 frekvence krystalu?

edit: tu máš něco na luštění, je tam počítáno s tím, že timer tiká plnou rychlostí hodin.
Při vysílání příkazu ignoruješ toggle bit. Jesli se pokoušíš volat u zařízení funkci, která vyžaduje opakované stisky tlačítka, tak ho musíš při každém simulovaném stisku měnit. Proto jsem tam původně sestavení vysílané proměnné tak rozepsal.

Jinak omluv tu pauzu, byl jsem obden v práci na 24h a to jsem rozhodně neměl chuť něco bastlit Smile.



rc5.c
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  rc5.c
 Velikost:  3.21 kB
 Staženo:  278 krát

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
polgis
Účastník
Účastník


Založen: 27.3.2011
Příspěvky: 18

PříspěvekZaslal: 18 duben 2011, 22:38    Předmět: Citovat

děkuji za nápovědy..
teď jsem byl taky týden mimo..

jj.. časovač čítá XTAL/12, a navíc jsem přišel na to, že tenhle můj zkušební Philipls používá RC6.. takže mě teď pěkně poslouchá..

budu dál "tvořit" a jistě se zase objevím s dalšími problémy Smile

diky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
polgis
Účastník
Účastník


Založen: 27.3.2011
Příspěvky: 18

PříspěvekZaslal: 23 duben 2011, 16:00    Předmět: Citovat

Zdravim,

teď si tu zase hraju s NEC protokolem, neměl někdo zkušenosti?
popis zde:
http://www.sbprojects.com/knowledge/ir/nec.htm

snažím se rozchodit tento přístroj:
http://dune-hd.com/firmware/rc/

časování si tipnu, že mám nastaveno dobře, podle mě ale jen asi nějak špatně adresuju, nebo posílám špatnej command, protože je vidět, že "tak nějak" přístroj poslouchá (je-li ve screen modu a něco se mu pokisím zaslat, tak se probudí.. to je ale vše.. víc mě neposlechne)..

pro například funkci POWER z popisu RC přístroje zasílám:
00 od nejnižšího bitu, pak BF od nejnižšího, stejně pak 43 a BC ..

hlavička 9ms burs a 4.5ms pauza.. nevíte v čem bych mohl dělat chybu?
popřípadě, mám postnout svůj kod?

děkuji Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Atlan
Profesionál
Profesionál


Založen: 4.2.2009
Příspěvky: 907

PříspěvekZaslal: 23 duben 2011, 16:47    Předmět: Citovat

ono na konci to casasovanie može byt mimo.....

skus dat kod...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
polgis
Účastník
Účastník


Založen: 27.3.2011
Příspěvky: 18

PříspěvekZaslal: 23 duben 2011, 21:18    Předmět: Citovat

diky za rychlou odpověď .. já se trošku opozdil

vkládám takový řekl bych ..spíše oživovací pseudokod.. u sebe to mám trošku rozmodulovaný..



nec.c
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  nec.c
 Velikost:  3.82 kB
 Staženo:  438 krát

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> 8051 / 8052 Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
 
Strana 2 z 2
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2017 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)