forum.mcontrollers.com - hlavní stránka forum.mcontrollers.com - fórum

 

.: fórum - hlavní stránka :.
Technology Stronghold by Rudolf Vesely
How to build Microsoft System Center hosted cloud series
FAQFAQ HledatHledat Seznam uživatelůSeznam uživatelů Uživatelské skupinyUživatelské skupiny RegistraceRegistrace
ProfilProfil StatistikaStatistika Soukromé zprávySoukromé zprávy PřihlášeníPřihlášení

 
PIC16F88-AD převodník-změna napětí způsobí přeblikávání LED
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Microchip
 
INKOGNITTO
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.12.2009
Příspěvky: 171

PříspěvekZaslal: 17 únor 2010, 16:10    Předmět: PIC16F88-AD převodník-změna napětí způsobí přeblikávání LED Citovat

Zdravim. Presiel som vsetko co som len dokazal k tejto problematike najst aj tu na fore, no zial neuspesne. Stale nedokazem rozbehat jednoduchy AD prevodnik na tomto procesore. Pridavam moj program, skuste mi tam niekde prosim najst chybu. HW je rieseny tak, ze na pin RA0/AN0 je pripojeny bezec potenciometra v zapojeni ako napatovy delic (jedna strana na Vdd a druha na Vss) a na B-porte mam napichane diodky. Ocakavam od toho len taku, funkciu, ze ked tym potenciometrom budem otacat, tak tie diodky budu prebikavat, ale nejako sa im nechce ani len svietit Very Happy Dakujem
kód:
LIST P=16F88
#include <p16f88.inc>

TMP0   EQU   21h

_INTOSC_OSC_NOCLKOUT EQU H'3FFC'

ORG 0x2007 ; adresa konfiguracie PIC16F88
dw _BODEN_OFF & _CPD_OFF & _CP_OFF & _PWRTE_OFF & _WDT_OFF & _LVP_OFF & _INTOSC_OSC_NOCLKOUT & _DEBUG_ON & _MCLR_OFF & _WRT_PROTECT_OFF & _INTRC_IO


ORG 0
GOTO START

ORG 4
GOTO START

START
BANKSEL   STATUS
CLRF    STATUS

BANKSEL   OSCCON
BSF OSCCON,IRCF2   ;KMITOCET 8 Mhz
BSF OSCCON,IRCF1
BSF OSCCON,IRCF0

BANKSEL   ANSEL
MOVLW   B'00000001' ;Pin RA0/AN0 analogovy vstup
MOVWF   ANSEL
MOVLW   B'00000000'
MOVWF   OPTION_REG

   BANKSEL   ADRESL   ;vymazanie registrov prevodu
   CLRF   ADRESL
   BANKSEL   ADRESH
   CLRF   ADRESH

BANKSEL   TRISB
MOVLW    B'00000000'
MOVWF    TRISB      ;B-port ako vystupny
MOVLW    B'10111111'
MOVWF    TRISA

BANKSEL   PORTB
CLRF   PORTB
CLRF   PORTA

GOTO    PROGRAM

PROGRAM
BSF      PORTB,0      ;pokusne zasvietit B0 (nefunguje)

BANKSEL   ADCON1
MOVLW   B'11000000'   ;radenie sprava, casovanie AD, AVdd-AVss
MOVWF   ADCON1

BANKSEL   ADCON0
MOVLW   B'10000000'   ;FOSC/64, 000-1 vstup AD na AN0, stav 0, AD vypnuty
MOVWF   ADCON0
BSF      ADCON0,0   ;zapnutie AD prevodniku   
CALL   CEK40us      ;cakanie na nabitie kondenzatora

BSF      ADCON0,2   
BTFSC   ADCON0,2   ;cakanie na ukoncenie prevodu
GOTO   $-1

BANKSEL   ADRESL      
MOVF   ADRESL,W   ;Adresl do pracovneho reg.
BANKSEL   PORTB      
MOVWF   PORTB      ;Pracovny do portu B.

GOTO   PROGRAM

CEK40us   ;Delay 40 cycles
        MOVLW 0x0D  ;13 DEC
        MOVWF TMP0
        DECFSZ TMP0,F
        GOTO $-1
   RETURN


END


Arrow administrator: přejmenováno z "PIC16F88 a AD prevodnik."


Naposledy upravil INKOGNITTO dne 17 únor 2010, 17:04, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Petr
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.2.2008
Příspěvky: 645
Bydliště: Praha západ Hostivice

PříspěvekZaslal: 17 únor 2010, 16:21    Předmět: Citovat

PORTB máš nastaven jako vstupní, před zápisem do TRISA i TRISB se musíš přepnout do bank 1.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
INKOGNITTO
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.12.2009
Příspěvky: 171

PříspěvekZaslal: 17 únor 2010, 16:30    Předmět: Citovat

Uz som to opravil. Nikde inde chybu nevidis ? Btw, ked zapnem procesor, tak B-port tam nema ani jednotku ani nulu Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy To je jak mozne ? Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Petr
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.2.2008
Příspěvky: 645
Bydliště: Praha západ Hostivice

PříspěvekZaslal: 17 únor 2010, 16:44    Předmět: Citovat

Jsou asi dvě možnosti, PORTB je jako vstupní anebo MCU neběží. Zatím nemohu nic najít, ale snažím se. Smile

Vyměň v prvním příspěvku ten kód za nový...opravený.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Petr
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.2.2008
Příspěvky: 645
Bydliště: Praha západ Hostivice

PříspěvekZaslal: 17 únor 2010, 17:14    Předmět: Citovat

Tak já nevím, vypadá to že neběží, honzíku3 máš tady práci kde jsi... Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
INKOGNITTO
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.12.2009
Příspěvky: 171

PříspěvekZaslal: 17 únor 2010, 17:18    Předmět: Citovat

Aj mne to vychadza tak, ze jednoducho nebezi, ale netusim ze preco,... Pozeram na to uz dva dni a nevidim problem, preco by nemal.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Petr
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.2.2008
Příspěvky: 645
Bydliště: Praha západ Hostivice

PříspěvekZaslal: 17 únor 2010, 17:23    Předmět: Citovat

Zkus odstranit zápis _INTOSC_OSC_NOCLKOUT.

A do ORG 0x2008 přidat: _IESO_OFF a _FCMEN_OFF
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
MiloPS3
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.12.2008
Příspěvky: 897
Bydliště: LAZNE KYNZVART

PříspěvekZaslal: 17 únor 2010, 21:24    Předmět: Citovat

Cau, skus si hned za konfiguraci oscilatoru hodit nastaveni PORTB jako vystupy, rosvit vsechny ledky na cca 1s ,zhasni a pokracuj v programu, takle poznas jestli ti mcu bezi

pojistky bych videl takle
__CONFIG _CONFIG1, _CP_OFF &_DEBUG_OFF & _WRT_PROTECT_OFF & _MCLR_ON & _WDT_OFF & _INTRC_IO

_________________
PIC,ASM / C , Mplab + CCS C Compiler
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
honza3
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.1.2008
Příspěvky: 1166
Bydliště: Přerov

PříspěvekZaslal: 17 únor 2010, 23:24    Předmět: Citovat

Taky občas chodím do práce Very Happy

Zkus přílohu Very Happy



AD.asm
 Komentář:

Stáhnout
 Soubor:  AD.asm
 Velikost:  1.62 kB
 Staženo:  636 krát

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
INKOGNITTO
Profesionál
Profesionál


Založen: 24.12.2009
Příspěvky: 171

PříspěvekZaslal: 18 únor 2010, 1:10    Předmět: Citovat

nijak raz hosi nechce ist. Prilohu som skompiloval a spustil, ziaden esfekt. Hned za nastavenie portu B ako vystupneho som ho cely nastavil a dal som cakaci cyklus ale ledky nesvietili nijak raz,... Nechapem, som mimo z toho. Uz som ten program presiel asi 100x aj s datasheetom ale nevidim tam chybu. A tearz ked uz viem ze konfiguracia je spravna uz ju vobec nevidim,.... Este pre istotu prikladam schemu


Bez názvu.JPG
 Komentář:
 Velikost:  17.18 kB
 Zobrazeno:  15127 krát

Bez názvu.JPG


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
Petr
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.2.2008
Příspěvky: 645
Bydliště: Praha západ Hostivice

PříspěvekZaslal: 18 únor 2010, 1:34    Předmět: Citovat

Koukám že v asm který ti honza3 sem dal má zapnuto MCLR, připoj tento pin na +5V.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
honza3
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.1.2008
Příspěvky: 1166
Bydliště: Přerov

PříspěvekZaslal: 18 únor 2010, 1:39    Předmět: Citovat

Změn CONFING 1 na
citace:
__CONFIG _CONFIG1, _CP_OFF & _CCP1_RB0 & _DEBUG_OFF & _WRT_PROTECT_OFF & _CPD_OFF & _LVP_OFF & _BODEN_OFF & _MCLR_OFF & _PWRTE_OFF & _WDT_OFF & _INTRC_IO

Omylem jsem zapl MCLR

Nic nového, PETR je zase rychlejší Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

EDIT: Někdy PIC vadí CLKOUT, to jsem taky změnil.
A napadlo mě, že jestli to nebliká tak rychle,že to není vidět. Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
Petr
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.2.2008
Příspěvky: 645
Bydliště: Praha západ Hostivice

PříspěvekZaslal: 18 únor 2010, 1:58    Předmět: Citovat

Podle zápisu v programu by se měla rozsvítit alespoň LED na RB.0
ale jak psal, se nic nerozsvítí. Takže asi ani rychle to blikat nebude.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

 
honza3
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.1.2008
Příspěvky: 1166
Bydliště: Přerov

PříspěvekZaslal: 18 únor 2010, 2:06    Předmět: Citovat

To je taky fakt. Ropzsvítit by se měla, z toho plyne, že procesor neběží. Asi je to tím, původně špatně nastaveným MCLR.

Kdybych měl doma 16F88, bych to zkusil, ale nemám ho Sad
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
 

 
Petr
Profesionál
Profesionál


Založen: 21.2.2008
Příspěvky: 645
Bydliště: Praha západ Hostivice

PříspěvekZaslal: 18 únor 2010, 2:22    Předmět: Citovat

Já taky ne, nejblíže k tomu mám 16F819. No uvidíme s čím INKOGNITTO příde.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra mcontrollers.com -> Microchip Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
 
Strana 1 z 6
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
 



Num Lock Holder - app to hold Numlock
Copyright © 2019 Rudolf Veselý, mcontrollers.com.
Je zakázáno používat části tohoto webu bez souhlasu autora. || Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group - with RedSquare DoubleJ(Jan Jaap)