Zdravím do fóra, může někdo říci jaká je rychlost chodu piců normálně a při debugování, je v tom nějaký rozdíl. Pokud ano mají na to vliv použité typy debugeru od PicKit2 po RealIce,
Picy občas používám, ale on line debug se mně nepodařilo dostat do funkčního stavu
administrator: přejmenováno z "Rychlost debug Pic"
rychlost je stejná. do doby break pointu či zastavení běhu programu se připojený debuger vůbec neuplatňuje. Až po zastavení programu se začnou vyčítat hodnoty z picu přes debuger. U ICD2 ~ ICD3 hraje roli rychlosti vyčítání rychlost hodin.
Asi tak vcera som nieco krokoval… a ladil cez pickit2 clon… beha to paradne az na nejaky problem v prekladaci, kdeze mi tam bezi vycitavanie RDS a meriam cas v slucke nejaku odchylku pocas lademnia som nezaznamenal… na druhej strane ICD2 clon to nejako nerozchodilo zablikalo error … dosimuloval som.
Díky za odpovědi, zeptám se ještě trochu jinak, je možné, aby cpu normálně zpracovával program a já na pc v debug režimu viděl požadovanné proměnné definované při psaní programu v C nebo Asm, včetně vnitřních registrů?
Díky za odpovědi, je to pro mne dost zklamání. Jsem lákán na picy, ale když to porovnám s Freescale, cpu tam jede na plno a v pc vidím hodnoty definovaných proměnných, jak se třeba mění za chodu cyklu, nemusím nic zastavovat. Vše jede bez vzájemného ovlivňování. Podle všech různých hodnocení, jsem mě za to, že u piců to pracuje stejně nebo aspoň velmi podobně.
Díky za názory, potřeboval jsem si to trochu vyjasnit, protože z manuálu to nebylo vždy zcela jasné co jsem potřeboval. Řeknu to jinak u brouků Freescale je vevnitř hw debuger, který se stará o komunikaci, takže si třeba navolím výstup dat po 100 ms a vidím co se uvnitř děje bez působení do chodu programu. Můžu také třeba krokovat nebo zastavit na nějakém bodě v programu. Celkově to hodně připomíná práci s průmyslovými plc.
Ale u piců se musí přihrát kousek programu, který se vlastně stará o komunikaci s pc. Pokud je ale nějaká rychlá akce musí se z principu projevit fce debug programu na vlastní chod. Také vlastně zatím nevidím nějaký jasný rozdíl mezi typy programátorů při debugování od pickit2 po RealIce kromě ceny. Čím dražší tím rychlejší, ale moc jasněší definici jsem zatím neobjevil. Pokud jsem zatím dělal s picy, tak pro ladění se jako lepší jevilo posílat data na malý lcd display nebo po seriovém výstupu do pc, a potom si to porovnat.
to co si posles na lcd je jedna vec a debug ti umozni vydiet stav vsetkych registrov to na lcd nenapchas… dokonca si vies odkrokovat program a uvidis ako skaka po riadkoch …aj tam kde nechces.