Dovrý den,
Nezkoušel někdo z vás nastavit mplabX aby to psalo české znaky ěščřžýáíé?
Míra
administrator: přejmenováno z "mplabX české znaky"
Dovrý den,
Nezkoušel někdo z vás nastavit mplabX aby to psalo české znaky ěščřžýáíé?
Míra
administrator: přejmenováno z "mplabX české znaky"
V nastaveni projektu si muzes vybrat znakovou sadu. Zkus to psat v sade UTF-8.
Můžeš to trochu rozvést? Ať koukám, jak koukám, tak to nemohu najít.
Vybereš projekt a aktivuješ ho - klikneš pravým a vybereš “Set as main project”
Pak nahoře v liště klikneš levým na “File” vybereš “Project properties (název aktivního projektu)”
Otevře se ti nové okno, tam v prvním sloupci vybereš “General” a u padátka “Encoding” vybereš znakovou sadu.
Vybereš projekt a aktivuješ ho - klikneš pravým a vybereš “Set as main project”
Pak nahoře v liště klikneš levým na “File” vybereš “Project properties (název aktivního projektu)”
Otevře se ti nové okno, tam v prvním sloupci vybereš “General” a u padátka “Encoding” vybereš znakovou sadu.
no vida, tak tu se to schovává. Díky. Míra
Anacojeto dobre ?pisat v tomcesky ?
jsem čech, žiju v čechách, komentáře píšu česky. Trochu patriotizmu nezaškodí. Míra
Nebo komentář psaný v rodném jazyce pro ty co to budou procházet.
Snad by to bez ciarok a mekcenov prezili… To potom stale prepinate klavwsnicu koli zatvorkam a inym znakom…
Tak od toho je na klávesnici klávesa “Alt Gr” ? Přepínat nic nemusíš. Zkus třeba kombinace “AltGr + x nebo AltGr + B”.
U mna uvedene kombinacie nic nerobia.
U mna funguje akurat Alt+Shift.
Ale medzi nami dievcatami pouzitie Alt-u nie je prepinanie klavesnice?
Nie? Co je to teda?
zkoušíš alt gr ( to je ta na pravo) ?
Oba
kdyz jenom komentare tak je to dobry, klasickej MPLAB mel problemy s pouzitim carek/hacku… v nazvech slozek/souboru atd, nevim jestly to ten MPLABX uz zvlada, moc se my nelibi tak ho nevyuzivam
na kavesnici nemam uvedeno AltGr ale je to ten pravej ALT ale dela to samy jako ALT+CTRL newwiki.ceske-hry.cz/Kl%C3%A1ves … ro_Windows
Typ klávesnice se přepíná ALT + SHIFT.
U mna urcite
Přesně tak a ja si dovolím z té stránky vykopírovat přehledný obrázek.
newwiki.ceske-hry.cz/images/2/2c/Pravy-alt.png
Jinak ja osobně jsem s verzí X nadmíru spokojen, především s možností mít otevřeno několik projektů a jen jedním klikem vybrat aktualní ke kompilací.
administrator: příspěvek byl upraven
administrator: přiloženy externí soubory
Což o to - komentare se daji psat smskovym jazykem, ale třeba já posílám na znakové displeje i písmena s diakritikou - i když se jich tam vleze jen 8 a třeba příkaz lcd_puts(“nastav čas”) způsobil to, že mcc18 nenašel za tím č uzavírací uvozovku a všechno jsem měl vybarvené jako string - až do konce programu.