Zdravim Vas, mam problem s ovladanim lcd displeja 4x40. Tento displej ma dva cipy pre prepinanie prvej a druhej polovice displeja. Nasiel som kniznicu aj s prikladom ako by to malo fungovat, no mne sa na displeji nezobrazuje nic. Trapim sa s tym uz druhy den a bez vysledku. Vedel by niekto kde mozem robit chybu? Dakujem
to urcite nie. Na displeji mam len obdlzniky miesto textu, akoby neslo ani vymazanie displeja a ani jeho inicializacia. Zapojeny je urcite spravne, kontroloval som to niekolkokrat. Pokial nepouzijem kniznicu a idem bez nej a vyuzivam prikaz ___lcdeno(alebo tak nejako) tak sa mi podari na displej nieco napisat ale bud je to totalny nezmysel, alebo mi napriklad miesto slova AHOJ napise len HOJ, pricom nefunguje ani zmena riadkov lebo toto vypisuje len na druhom riadku
Je to len prikaz ktorym definujem mcu na ktorych pinoch ma pripojene piny lcd. Ak pouzivam 4bit ako v mojom pripade tak pouzivam moj zapis, pri 8bit sa pouziva cely port. Ine displeje mi problem nerobia, 4x20 ide bez problemov. Problem nastal ked som pouzil tento displej ktory ma dva radice a kazdy treba zvlast ovladat. Na nete som hladal a aj som cosi nasiel ale vacsinou mali ludia problem s niecim inym, ako so samotnym vypisovanim na displej. Neviem kde mozem robit chybu
Dnes som sa k tomu nachvilu dostal, no vysledok je ten ze na displeji teraz sice vidim co som napisal ale okrem toho su tam same dalsie nezmysly ktore sa zobrazuju uplne nahodne. Uz pomaly stracam nervy