End
**
mam tu megu na bordu Arduino NANO ale stále ten program nejde
pokud to pošlu jako Print na Terminál vše funguje. Když ten samej
program nahraji na bord s Atmegou32/16Mhz a samozřejmně zmněnim
porty pro sda a acl tak na tom to funguje ok. Je snad nějaká HW zmněna
pro použití sda a scl pro M328p nebo snad dělám chybu?
Má někdo nějakou radu či népad?
Mooc díky
S úctou ujosvec
administrator: přejmenováno z "Bascom-Atmega 328p"
Sorry za uplne blbu radu, ale najjednoduchsie asi bude skoncit s Bascom-om a dobre bude zacat programovat v C-cku. Chapem, ze to mnoztvo hodin venovanych Bascom-u asi dobre nastve, ale treba ich ozeliet, asi tak, ako treba ozeliet cas venovany davno minulej frajerke, ktora v konecnom dosledku pravdepodobne nebude matkou Tvojich deti. A deti, tie Ti zaberu tolko casu, ze si na nejaky Bascom ani nespomenies ale pouzijes nastroje daleko efektivnejsie najma z hladiska relevantnej rady od bliznych svojich
Toto řešení se mi nezdá nejjednodušší.
Kdyby se tazatel řídil doslovně tvou radou, tak by půl roku studoval céčko a pak by zjistil že mu chybí pull-up odpory.
Připadá mi to jako když se někdo zeptá jak se německy řekne “dobrou noc” a ty mu poradíš aby nechal němčiny a začal se učit anglicky.
Komu vyhovuje Bascom, ať ho používá.
A komu vyhovuje C, ať používá C.
Myslím, že pro běžného bastlíře, který se tím neživí a nedělá extrémně velké a složité progamy, je Bascom dobrá volba.
Spousta předpřipravených funkcí a knihoven usnadňuje psaní programu.
Já sám občas pro jednoduchý program použiju Bascom k úplné spokojenosti.
A psaní programu v C samo o sobě nijak nechrání proti chybám.
pánové jsem rád že ani (jeden) nejste z těch kteří preferují jen jeden vývojový jazyk chtěl jsem přejít na C bohužel nejsem nejmladší a proto zůstávám pro svoje pokusy u mne nejbližšímu jazyku
všechni kteří zde pomohou at jakoli… si moc vážím
s úctou
ujosvec
re Panda38: Pls porad kde nejlépe začít abych pochopil ty (hyeroglify-s nadsázkou) které se v C používají?
Právě to mě odradilo Je pravda že člověk nemá umřít hloupý