XC8-pomalý překlad

Ale jistě. Historicky jsem začínal na kitu CORTEX M3 STM32F103VET
lillyelectronics.com/arm-cor … ouchscreen
Prodával to tady kdysi I4WIFI a taky se u nich dal koupit JLINK. Dost levně a brzy to přestali nabízet.

Měl jsem licenci na KEIL4 z práce, takže nebylo co řešit. Chodilo to naprosto dokonale. Překlad, nahrávání, debugování, všechno spolehlivě, svižně a to i na celkem slabé mašině. Zkoušel jsem taky ULINK půjčenej z práce a ten chodí taky skvěle. STLINK V2 pomalejší, ale pořád dost dobrý. V KEIL3 jsme taky ve firmě programovali x51 a lepší prostředí neznám. MICROCHIP prostředí? K smíchu(k pláči).

Aby bylo jasno - preferuju jednoduchá prostředí, abych když k tomu příjdu po delší době, protože dělám taky jiný věci, nemusel, když chci něco změnit, hodinu bloudit a klikat.

Později jsem měl možnost si vyzkoušet jak se s tím dělá v prostředích založených na eclipse (arm plugin v eclipse , atolic) a nebyl jsem tak spokojenej (pomalejší, míň stabilní, zbytečně složitý - umí všechno, ale né všechno vždy funguje). Podotýkám, že jsem na eclipse taky dělal LEON3 ( SPARC V8 ) a taky dost hrůza, ale nebylo na výběr.

Teď ty procesory co používám a doporučil bych:

M0 - STM32F030
M0 - STM32F051
M0 - STM32F042

M3 - STM32F103

S M4 a M7 mám nějaké zkušenosti, ale né ve formě velkých projektů, takže spíš pokusy. Na nic je opravdu nepotřebuju. Jestli přiberu do výběru něco, tak nějakou odlečenou M4 kvůli float point jednotce a trochu vyššímu taktu.

Neříkám, že je to nejlepší možná volba - záleží co s tím kdo chce dělat .

Složitost těch procesorů je řádově větší než PIC/ATMEGA/x51 ale je to navržený řekl bych dost logicky a genericky (stejné periférie se stejně konfigurují na M0/M3/M4). Nepoužívám SPL ani HAL od STM. Je jednodušší těch několik registů nastavit a netahat si do projektu hromadu zbytečnýho kódu.

Čipy nejsou bez chyb, ale dovolím si tvrdit s ohledem na množství funkcí, že v normálu. Samozřejmě, čím větší a novější kladivo, tím víc chyb. Ale zase to celkem opravujou :wink:

Ještě jedna výhoda arm cortex m0/m3/m4 core je v tom, že určitej základ je ve všech (všech výrobců) stejnej - systémovej časovač, systémové vyjímky atd.

Pokud Tě zajímá něco konkrétního, tak se ptej, téma je dost obsáhlé aby se dalo obsáhnout v jednom příspěvku.