XC8-pomalý překlad

Podľa toho, čo som analyzoval okolo ESP32.

Asi ani nemá zmysel z pohľadu ceny použiť iba samotný procesor ESP. Rozdiel ceny za samotný procesor a ceny za najlacnejší oživený modul, ktorý okrem ESP32 obsahuje aj všetku potrebnú bižutériu je tak maličký (bez integrovanej WiFi anténky ale s konektorom, napríklad WT8266, WROVER), že využiť výhody letovateľného rastra 1,27mm po obvode modulov a brať modul ako “procesor” sa naozaj oplatí. Tým odpadá problém s letovaním malej rozteče pinov 0,5mm v domácich podmienkach.

Naviac cez WiFi sa dá procesor preprogramovať.
WiFina ma celkom potešila, lebo jednak sa vie správať ako samostantý server - stačí si mobilom vyhľadať vlastnú sieť genrovanú ESP no súčasne vie fungovať ako jedna stanica v domácej WiFi sieti. Takže s modulom sa dá baviť súčasne dvoma samostatnými kanálmi.

Ak by chcel niekto použiť iba samotný procesor, upozorňujem, že niektoré modely obsahujú celkom slušnú internú Flash priamo v sebe.

Čo som používal to Arduino, normálne v tom ide spraviť projekt pozostávajúci z viacerých *.c. Len si treba dať pozor na vhodné použitie include.
Teda ak je nejaký súbor *.c v danom adresári, automaticky sa pri preklade zlinkuje, čo nemusí byť vždy želaný stav. Preto verzie *.c, ktoré sa nemajú prilinkovať treba vložiť do iného adresára.

Najlepšie by však bolo rozchodiť to ESP-IDF. Tam sa dá program aj krokovať. Kúpil som si k tomu nie drahý originálny HW pre programovanie ESP.