Zdravim,
potreboval by som poradit. Pouzivam Atmegu88 20PU, fuse som ponechal na defaulte teda l=62, h=df, e=01. F_CPU je som nastavil na 8 ale po clkdiv8 to ide na 1 MHz. Toto vsak nemam otestovane, drzim sa len toho co bolo v datasheete
Na programovanie pouzivam USBasp, ten mam odskusany ze pracuje v poriadku. Notebook mam s chipom prepojeny pomocou aktivnej UsbToRS232 redukcie Axago ads-50.
Otestoval som si uart pomocou loopu, posielal som A z tx na rx, no a ak som prijal A na rx tak som rozsvietil diodku. Toto mi fungovalo.
Otestoval som aj kabel, prepojil som RX a TX a na terminaly som videl to co som pisal.
Ked som vsak prepojil notebook s mojou megou nastal problem. Pri stlacani ‘a’ nedostanem ten isty znak ale vrati sa mi ‘X’ vid obrazok.
s25.postimg.org/ylt34rrzz/UARTvystup.jpg
Moj zdrojovy kod vyzera nasledovne:
[code]#define F_CPU 8000000UL
#include <avr/io.h>
#include <util/delay.h>
#define USART_BAUDRATE 9600
#define BAUD_PRESCALE ((( F_CPU / ( USART_BAUDRATE * 16UL))) - 1)
int main ( void )
{
DDRD = 0b11111110;
char ReceivedByte ;
UCSR0B = (1 << RXEN0 ) | (1 << TXEN0 ); // Turn on the transmission and reception circuitry
UCSR0C = (1 << UCSZ00 ) | (1 << UCSZ01 ); // (1 << UMSEL00 ) | Use 8- bit character sizes
UBRR0H = ( BAUD_PRESCALE >> 8); // Load upper 8- bits of the baud rate value into the high byte
//of the UBRR0 register
UBRR0L = BAUD_PRESCALE ; // Load lower 8- bits of the baud rate value into the low byte of the
//UBRR register
for (;
// Loop forever
{
while (( UCSR0A & (1 << RXC0 )) == 0) {}; // Do nothing until data have been received and is
//ready to be read from UDR
ReceivedByte = UDR0 ;
while (( UCSR0A & (1 << UDRE0 )) == 0) {}; // Do nothing until UDR is ready for more data to
//be written to it
UDR0 = ReceivedByte ; // Echo back the received byte back to the computer
}
}[/code]
Za vsetky duchaplne rady vopred vdaka 
Ak mate nejake otazky, kludne sa pytajte, neviem co vsetko je nutne tu napisat aby ste mi vedeli poradit.
administrator: příspěvek byl upraven
administrator: přiloženy externí soubory