Simulace UPS APC Smart pro RB Mikrotik

Chci se jen zeptat, zda tu nekdo neco podobneho nezkousel delat, mel bych pak par otazek.

stone-rich.at/dl/str-ups/
Děkuji.

Ahoj,
mohl by ses prosím více rozepsat o tomto projektu?

Je mi jasné, proč připojovat APC Smart k RouterBoard, ale nevím, co myslíš tou simulací. Jaký je důvod k simulaci UPSky na MikroTik RouterBordu?

AHoj, diky za zajem. Je to moznost, jakym se da pak v Mikrotiku za par korun vyresit monitorovani stavu baterie a zasilani varovneho mailu. Bohuzel jsem neprisel na jinou moznost jak ve scriptech komunikovat oboustrane pres seriovej port. Ano je tu reseni v samotnem RB ale jen u 433AH a 450G, u ostatnich provedeni vnitrni mereni vstupniho napeti neni. Neco podobneho napriklad resi i zde tandem.ck.ua/ups_mtm-eng.php

Došlo mi, že základní a samozřejmě nejžádanější funkcí je zaslání emailu / SMS ohledně vybytého akumulátoru. Stále jsem ale nepochopil, co myslíš samotnou “simulací”.

Zaslani mailu ci SMS resi uz samotny script v systemu mikrotik, na zaklade ruznych udaju, jako pokles napeti na akumulátoru, blizeni se stavu odepnuti aku. z duvodu hlubokeho vybiti ci informace o poruse zdroje a prebijeni. Jediny udaj ktery potrebuji je, na seriovem portu precist uroven napeti. Bohuzel scripty v mikrotiku neumoznuji , tedy alespon jsem nenasel moznost, jak si informaci odeslanou na seriovy port precist. Resenim je tedy pouziti balicku pro komunikaci s UPS APC smart. Tak jako to zarizeni, ktere bylo popsano v odkazu v minulem prispevku. Tedy program v mikrokontroleru provede pouze mereni napeti a tvari se jako pripojena UPSka, ktera dava systemu informace o stavu napeti na akumulatoru, na vystupu ze zdroje a podobne. A to je ta simulace kterou zde myslim. Mikrtik se domniva ze komunikuje s UPS od APC, pomoci protokolu APC smart.

Teď už je to jasné, děkuji za vysvětlení :wink:.